Timo Bult Timo Bult
26/04/2022 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:55

Bitcoin pensioen: Investeringsreus Fidelity wil spaarders de optie geven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin pensioen: Investeringsreus Fidelity wil spaarders de optie geven

Foto: ulev33/Shutterstock

Financieel dienstverlener Fidelity Investments wil pensioenspaarders toestaan bitcoin (BTC) aan hun 401(k) rekeningen toe te voegen. Fidelity wordt door maar liefst 23.000 bedrijven gebruikt voor hun pensioenplannen, en dus is dit groot bitcoin nieuws.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin voor pensioen

Een 401(k) rekening is een door de Amerikaanse staat gesteunde rekening waarmee werknemers kunnen investeren. De bijdragen aan deze rekening komen direct van de salarisstrook en in sommige gevallen doet de werkgever ook een duit in het zakje, afhankelijk van het gevoerde beleid. In 2019 zat er zo’n $6,2 biljoen aan waarde in alle 401(k)’s.

Fidelity wil bitcoin nu een van de keuzes maken waarin geïnvesteerd kan worden, zo meldt The Wall Street Journal. De dienstverlener verzorgt de pensioenen van zo’n 23.000 bedrijven. Hierdoor zullen de werknemers van deze bedrijven bitcoin als optie te zien krijgen voor hun pensioenplannen. Zij hoeven hier natuurlijk niet in investeren.

De keuze van Fidelity om bitcoin toe te voegen vloeit voort uit de “groeiende en organische interesse vanuit klanten.” Zij zouden een “gevarieerde reeks producten en beleggingsoplossingen,” willen hebben, aldus Dave Gray, hoofd pensioenaanbod bij Fidelity, en voegt hieraan toe:

“We verwachten volledig dat cryptocurrency de manier zal bepalen waarop toekomstige generaties denken over beleggen voor de korte en lange termijn.”

Tot 20% van pensioen in bitcoin

Pensioenspaarders kunnen tot 20% van hun 401(k) rekening omzetten in bitcoins, mocht het plan inderdaad worden uitgevoerd. Al kunnen de individuele bedrijven dit limiet wel zelf naar beneden bijstellen. Werknemers die ervoor kiezen bitcoin toe te voegen aan hun pensioeninvesteringen krijgen naar verluidt een melding met daarin informatie over wat cryptocurrencies zijn, ter educatie. Wil jij ook meer leren over Bitcoin? Word lid van Crypto Insiders Premium en probeer de eerste 30 dagen gratis! 

De stap is zeker geen verrassing gezien de eerdere uitspraken vanuit Fidelity. In februari van dit jaar publiceerde het nog een rapport met daarin zijn bevindingen wat betreft Bitcoin, en die waren uitermate positief:

“Bitcoin bezit duidelijk veel goede eigenschappen van geld, het combineert de schaarste en duurzaamheid van goud met het gebruiksgemak, de opslag en transporteerbaarheid van fiat.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie