Roy van Krieken Roy van Krieken
01/02/2022 15:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 15:06

Bitcoin is een superieure vorm van geld, aldus Fidelity

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is een superieure vorm van geld, aldus Fidelity

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Fidelity Investments is een Amerikaanse vermogensbeheerder van enorme proporties. Het is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en heeft meer dan $4,2 biljoen aan activa onder beheer. Het bedrijf doet veel onderzoek naar de crypto industrie en onlangs brachten zij een nieuwe rapport naar buiten waar bitcoin (BTC) flink aan de tand gevoeld werd. De resultaten zijn echter behoorlijk lovend. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Fidelity onderzoek

Volgens het rapport van Fidelity zou bitcoin los gezien moeten worden van de rest van de wereld van crypto. Er wordt gesteld dat bitcoin fundamentaal dusdanig veel verschilt en dat er op dit moment geen enkele cryptocurrency bestaat die in de nabije toekomst bitcoin van de troon zal stoten.

Volgens Fidelity is bitcoin zelfs een ‘superieure vorm van geld’ en niet slechts een nieuwe technologie.

“Bitcoin bezit duidelijk veel goede eigenschappen van geld, het combineert de schaarste en duurzaamheid van goud met het gebruiksgemak, de opslag en transporteerbaarheid van fiat.”

Bitcoin bezit alle kwaliteiten die nodig zijn om een uitstekende vorm van geld te worden. Het heeft geen centrale organisatie en daarnaast biedt de schaarste van bitcoin veel voordelen. In tegenstelling tot fiat valuta bestaat er voor bitcoin namelijk een maximum aantal coins die ooit in omloop kunnen zijn.

Traditionele investeerders

Volgens Fidelity kan bitcoin ook een mooi instappunt zijn voor traditionele investeerders die de wereld van crypto willen betreden. Wel geven zij aan dat dergelijke investeerders er goed aan doen om de verschillen tussen bitcoin en de rest van de digitale activa sector te onderkennen.

Bitcoin moet volgens Fidelity benaderd worden door traditionele investeerders als een monetair goed. De rest van de focus van traditionele investeerders zou uit moeten gaan naar crypto projecten die wellicht wat durfkapitaal achtige eigenschappen vertonen.

Het zijn behoorlijke lovende woorden van Fidelity en de kwaliteiten van Bitcoin worden in het rapport behoorlijk geprezen. Het zal dan ook niet verbazen dat Fidelity verwacht dat in de toekomst de adoptie van bitcoin op een grote schaal zal gaan plaatsvinden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie