Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 18:00

7,5 miljoen Duitsers bezitten crypto als bitcoin, 41% wil meer kopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
7,5 miljoen Duitsers bezitten crypto als bitcoin, 41% wil meer kopen

Foto: Lukasz Stefanski/Shutterstock

Duitse investeerders worden steeds enthousiaster over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) en het aantal neemt in rap tempo toe. Dat meldt cryptocurrency-exchange KuCoin in een nieuw onderzoek genaamd ‘Into The Cryptoverse 2022, Germany edition.’

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoeveel Duitse crypto investeerders?

Volgens het KuCoin onderzoek bezit maar liefst 16% van de Duitse bevolking tussen 18 en 60 jaar crypto of heeft in de afgelopen zes maanden in crypto gehandeld. Dat komt overeen met ongeveer 7,5 miljoen crypto investeerders in Duitsland.

41% van deze groep is van plan het komende half jaar nog meer in crypto te investeren. 13% van de bevolking is nieuwsgierig naar crypto en overweegt in het komende half jaar te investeren. Echter zegt maar 23% van deze groep dat de kans ook groot is dat zij dit daadwerkelijk zullen doen, de rest bleef terughoudend.

Advertisement

Hoe zijn deze investeerders verdeeld?

KuCoin meldt dat een groot deel van Duitse investeerders pas recent voor het eerst begon met crypto. 17% van Duitse crypto-investeerders zegt dat zij al meer dan 2 jaar ervaring hebben met handelen in crypto, waarvan 4% zelfs meer dan 6 jaar. 37% handelt ondertussen meer dan een jaar, 18% begon rond de piek uit april 2021 te investeren en 45% begon pas het afgelopen half jaar.

Verder meldt KuCoin dat vrouwen steeds meer interesse tonen in crypto. Alhoewel 69% van de Duitse crypto-investeerders mannelijk is, is onder de ‘crypto-nieuwsgierigen’ 53% vrouwelijk.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Waarom investeren Duitsers in crypto?

KuCoin meldt dat Duitsland het eerste land was dat bitcoins erkende als “eenheden met waarde” en daarom geclassificeerd werden als “financiële instrumenten.” Desondanks hebben Duitsers volgens KuCoin een terughoudende reputatie als het om investeren gaat. Toch investeren ze opvallend in crypto vooral voor de lange termijn.

44% van Duitse crypto investeerders investeert hierin omdat zij onderdeel willen zijn van “de toekomst van financiën” en is de grootste motivator. 35% investeert vanwege de passieve inkomstenmogelijkheden, terwijl 30% crypto beschouwt als een betrouwbaar oppotmiddel. De overige 29% hoopt met behulp van crypto financieel onafhankelijk te worden.

Andere media rapporteren dat bijna de helft van alle Duitsers (refererend naar de bovenstaande 44%) in crypto de komende tijd wil investeren. Dat zou een bizar aantal zijn en is helemaal niet wat het onderzoek meldt. Ook werd het onderzoek met een relatief kleine sample van 1,002 respondenten uitgevoerd en door een crypto-beurs, dus wellicht moeten we deze resultaten sowieso met een korrel zout nemen.

Onlangs bleek uit een ander onderzoek van KuCoin dat het aantal crypto investeerders in Afrika met maar liefst 2.500% was gestegen vorig jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement