Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 18:00

7,5 miljoen Duitsers bezitten crypto als bitcoin, 41% wil meer kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
7,5 miljoen Duitsers bezitten crypto als bitcoin, 41% wil meer kopen

Foto: Lukasz Stefanski/Shutterstock

Duitse investeerders worden steeds enthousiaster over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) en het aantal neemt in rap tempo toe. Dat meldt cryptocurrency-exchange KuCoin in een nieuw onderzoek genaamd ‘Into The Cryptoverse 2022, Germany edition.’

Bitcoin zorgt voor nieuwe economie: ‘Tokenization’ wint terrein bij instituten
Bitcoin zorgt voor nieuwe economie: 'Tokenization' wint terrein bij instituten

Hoeveel Duitse crypto investeerders?

Volgens het KuCoin onderzoek bezit maar liefst 16% van de Duitse bevolking tussen 18 en 60 jaar crypto of heeft in de afgelopen zes maanden in crypto gehandeld. Dat komt overeen met ongeveer 7,5 miljoen crypto investeerders in Duitsland.

41% van deze groep is van plan het komende half jaar nog meer in crypto te investeren. 13% van de bevolking is nieuwsgierig naar crypto en overweegt in het komende half jaar te investeren. Echter zegt maar 23% van deze groep dat de kans ook groot is dat zij dit daadwerkelijk zullen doen, de rest bleef terughoudend.

Advertentie

Hoe zijn deze investeerders verdeeld?

KuCoin meldt dat een groot deel van Duitse investeerders pas recent voor het eerst begon met crypto. 17% van Duitse crypto-investeerders zegt dat zij al meer dan 2 jaar ervaring hebben met handelen in crypto, waarvan 4% zelfs meer dan 6 jaar. 37% handelt ondertussen meer dan een jaar, 18% begon rond de piek uit april 2021 te investeren en 45% begon pas het afgelopen half jaar.

Verder meldt KuCoin dat vrouwen steeds meer interesse tonen in crypto. Alhoewel 69% van de Duitse crypto-investeerders mannelijk is, is onder de ‘crypto-nieuwsgierigen’ 53% vrouwelijk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarom investeren Duitsers in crypto?

KuCoin meldt dat Duitsland het eerste land was dat bitcoins erkende als “eenheden met waarde” en daarom geclassificeerd werden als “financiële instrumenten.” Desondanks hebben Duitsers volgens KuCoin een terughoudende reputatie als het om investeren gaat. Toch investeren ze opvallend in crypto vooral voor de lange termijn.

44% van Duitse crypto investeerders investeert hierin omdat zij onderdeel willen zijn van “de toekomst van financiën” en is de grootste motivator. 35% investeert vanwege de passieve inkomstenmogelijkheden, terwijl 30% crypto beschouwt als een betrouwbaar oppotmiddel. De overige 29% hoopt met behulp van crypto financieel onafhankelijk te worden.

Andere media rapporteren dat bijna de helft van alle Duitsers (refererend naar de bovenstaande 44%) in crypto de komende tijd wil investeren. Dat zou een bizar aantal zijn en is helemaal niet wat het onderzoek meldt. Ook werd het onderzoek met een relatief kleine sample van 1,002 respondenten uitgevoerd en door een crypto-beurs, dus wellicht moeten we deze resultaten sowieso met een korrel zout nemen.

Onlangs bleek uit een ander onderzoek van KuCoin dat het aantal crypto investeerders in Afrika met maar liefst 2.500% was gestegen vorig jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie