Roy van Krieken Roy van Krieken
17/10/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 14:05

75% van de Amerikaanse jongeren wil crypto in hun portfolio

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
75% van de Amerikaanse jongeren wil crypto in hun portfolio

Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

Bank of America heeft onlangs een enquête over cryptocurrencies uitgevoerd in de Verenigde Staten. Wat blijkt nu? Zeker driekwart van alle jongeren in het land is van plan om zijn of haar investeringsportfolio uit te breiden met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Daarnaast verwachten zij dat het vandaag de dag onmogelijk is geworden om bovengemiddelde rendementen te behalen binnen het traditionele financiële systeem.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse millennials kiezen voor crypto

Het onderzoek van Bank of America bevestigt nogmaals wat we eigenlijk al wisten. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat de jongere generaties veel eerder geneigd zijn om in cryptocurrencies te investeren. 

In de meest recente enquêtes schat Bank of America dat 75% van de Amerikaanse beleggers tot 42 jaar vindt dat alternatieve financiële instrumenten zoals cryptocurrencies, vastgoed, private equity en grondstoffen een zekere plaats in hun portefeuille moeten innemen. Volgens hen kan een blootstelling aan uitsluitend traditionele aandelen en obligaties geen garantie meer bieden voor toekomstige winsten ten tijden van grote macro-economische onzekerheid.

Ter vergelijking gelooft slechts 32% van de Amerikanen boven de 42 jaar hetzelfde. De oudere generaties blijken nog terughoudend en hebben nog een stuk meer vertrouwen in het bestaande financiële systeem. Volgens het onderzoek heeft op dit moment ook pas slechts 5% van de oudere generaties in de Verenigde Staten reeds geïnvesteerd in cryptovaluta.

Interesse neemt wel af

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat de interesse in crypto onder millennials het afgelopen jaar wel was gedaald. Een onderzoek van Bankrate stelde dat de vraag naar cryptocurrencies onder de jongere generaties sinds 2021 met maar liefst 39% is afgenomen.

Desalniettemin bevestigt ook dit onderzoek dat het vooral jongeren zijn die gecharmeerd zijn van de crypto markt, ook al is deze interesse nu lager dan een jaar geleden. Die daling kan uiteraard ook eenvoudig verklaard worden door de dalende koersen van de afgelopen tijd. Bitcoin is immers minder dan de helft waard dan 12 maanden terug.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie