Rico Engelbarts
25/04/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2018 18:00

82% van institutionele crypto investeerders: Bitcoin heeft bodem bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_heeft_bodem_al_bereikt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Institutionele investeerders die al voor geruime tijd flink aan het handelen zijn in crypto zijn van mening dat de Bitcoin prijs zijn bodem heeft bereikt en eind van het jaar hoger zal eindigen dan de huidige wisselkoers
Dit is op te maken uit een enquête die is afgenomen door Wall Street’s strategische afdeling Fundstrat Global Advisors, welke de resultaten presenteerde tijdens een lunch met institutionele cryptocurrency investeerders.
Data uit de enquête laat zien dat 82% van de investeerders van mening zijn dat de bodem is bereikt en 53% denkt dat de koers eind van dit jaar tussen de $10.000 en $20.000 zal eindigen. 41% van de ondervraagden denken dat deze koerst tussen de $20.000 en $30.000 zal liggen. 6% is nog optimistischer en ziet de wisselkoers van Bitcoin voorbij de $30.000 schieten. Opmerkelijk is dat 40% van de ondervraagde groep denkt dat John McAfee zijn wedje gaat winnen, waarbij hij heeft geroepen dat Bitcoin $1 miljoen waard zal zijn aan het eind van het jaar 2020.
Tom Lee, welke ook aan de enquête heeft deelgenomen liet het volgende weten op Twitter:

Zonder een officiële uitspraak te doen denk ik dat $1 miljoen mogelijk is. We gaan er niet vanuit, maar het is zeker mogelijk.

Tweederde van de groep liet weten niet te denken dat Ethereum geclassificeerd zal worden als ‘security token’. Desondanks is bijna de helft van mening dat de US Securities and Exchange Commission (SEC) geen heldere regelgeving omtrent tokens en securities in 2018 zal presenteren.
De investeerders voorspelde ook dat Goldman Sachs de eerste grote bank zal zijn die crypto trading zal aanbieden aan institutionele klanten, wat steeds aannemelijker lijkt gezien het bedrijf recent een topman heeft aangenomen op het gebied van marketing strategie omtrent digitale activa.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie