Silicon Valley VCs verzoeken SEC om soepele ICO regulatie

Twee zwaargewicht investeringsbedrijven uit Silicon Valley hebben de Amerikaanse overheid verzocht regulering omtrent ICO’s te realiseren die coulant is voor de crypto-industrie.

De Wall Street Journal laat weten dat vertegenwoordigers van Andreessen Horowitz en Union Square Ventures op 28 maart hebben gesproken met figuren hoog in de boom van de US Securities and Exchange Comission (SEC).

Beide bedrijven, welke werden vergezeld door advocaten van Cooley LLP, Perkins Coie LLP and McDermott Will & Emery LLP, vroegen de SEC’ afdeling van Corporation Finance om formele zekerheid die zou stellen dat de SEC geen ICO’s de kop in zou drukken waarin beide bedrijven hebben geïnvesteerd.

Zowel Andreessen Horowitz en Union Square Ventures zijn bedrijven uit Silicon Valley die geruime tijd ijverig investeren in de crypto-wereld.

Andreessen, waarvan het motto is “Software is Eating the World”, heeft geïnvesteerd in talloze ICO’s en crypto-bedrijven zoals Coinbase en OpenBazaar. Union Square Ventures heeft ook aandeel in crypto-bedrijven. Zo is het bedrijf gelieerd aan Polychain Capital en Protocol Labs. Onlangs hebben beide bedrijven bijgedragen aan een fondsenwerving van $12 miljoen voor het bedrijf CryptoKitties.

Een recent verschenen openbare verklaring van SEC voorzitter Jay Clayton beschreef dat de SEC van mening is dat de meeste ICO tokens ‘securities’ zijn, wat zoveel wil zeggen als dat verstrekkers van deze tokens aan bepaalde reglementen.

Andreessen en Union Square Ventures hebben de SEC proberen te overtuigen meer ICO’s te classificeren als ‘utility token’, welke niet onder investeringen vallen en niet hoeven te voldoen aan de reglementen van de SEC.

Clayton liet in een toespraak het volgende weten:

Een token die de participatie interesse in een ‘boek van de maand club’ vertegenwoordigt heeft mogelijk geen invloed op onze wetten omtrent ‘securities’. Daarbij kan het een efficiënte manier zijn voor de beheerders van een dergelijke club om toekomstige aankopen van boeken te bekostigen en om boeken richting token bezitters te distribueren.

Het rapport beschrijft verder dat het onwaarschijnlijk is dat de crypto-industrie een allesomvattende uitzondering zal genieten. Het is wel mogelijk dat de SEC een duidelijk afgebakende uitzondering in het leven wilt roepen, maar dit moet nog blijken.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.036,90 Kopen
1
Bitvavo
€25.573,80 Kopen
2
Litebit
€25.801,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.853,80 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...