silicon_valley_verzoekt_SEC_om_ICO_regulatie

Silicon Valley VCs verzoeken SEC om soepele ICO regulatie

Twee zwaargewicht investeringsbedrijven uit Silicon Valley hebben de Amerikaanse overheid verzocht regulering omtrent ICO’s te realiseren die coulant is voor de crypto-industrie.

De Wall Street Journal laat weten dat vertegenwoordigers van Andreessen Horowitz en Union Square Ventures op 28 maart hebben gesproken met figuren hoog in de boom van de US Securities and Exchange Comission (SEC).

Beide bedrijven, welke werden vergezeld door advocaten van Cooley LLP, Perkins Coie LLP and McDermott Will & Emery LLP, vroegen de SEC’ afdeling van Corporation Finance om formele zekerheid die zou stellen dat de SEC geen ICO’s de kop in zou drukken waarin beide bedrijven hebben geïnvesteerd.

Advertentie

Zowel Andreessen Horowitz en Union Square Ventures zijn bedrijven uit Silicon Valley die geruime tijd ijverig investeren in de crypto-wereld.

Andreessen, waarvan het motto is “Software is Eating the World”, heeft geïnvesteerd in talloze ICO’s en crypto-bedrijven zoals Coinbase en OpenBazaar. Union Square Ventures heeft ook aandeel in crypto-bedrijven. Zo is het bedrijf gelieerd aan Polychain Capital en Protocol Labs. Onlangs hebben beide bedrijven bijgedragen aan een fondsenwerving van $12 miljoen voor het bedrijf CryptoKitties.

Een recent verschenen openbare verklaring van SEC voorzitter Jay Clayton beschreef dat de SEC van mening is dat de meeste ICO tokens ‘securities’ zijn, wat zoveel wil zeggen als dat verstrekkers van deze tokens aan bepaalde reglementen.

Andreessen en Union Square Ventures hebben de SEC proberen te overtuigen meer ICO’s te classificeren als ‘utility token’, welke niet onder investeringen vallen en niet hoeven te voldoen aan de reglementen van de SEC.

Clayton liet in een toespraak het volgende weten:

Een token die de participatie interesse in een ‘boek van de maand club’ vertegenwoordigt heeft mogelijk geen invloed op onze wetten omtrent ‘securities’. Daarbij kan het een efficiënte manier zijn voor de beheerders van een dergelijke club om toekomstige aankopen van boeken te bekostigen en om boeken richting token bezitters te distribueren.

Het rapport beschrijft verder dat het onwaarschijnlijk is dat de crypto-industrie een allesomvattende uitzondering zal genieten. Het is wel mogelijk dat de SEC een duidelijk afgebakende uitzondering in het leven wilt roepen, maar dit moet nog blijken.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.643,04 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.585,30 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.590,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.642,37 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.661,64 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.663,32 Kopen
Laatste nieuws