Rico Engelbarts
20/04/2018 10:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2018 10:12

Silicon Valley VCs verzoeken SEC om soepele ICO regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
silicon_valley_verzoekt_SEC_om_ICO_regulatie

Twee zwaargewicht investeringsbedrijven uit Silicon Valley hebben de Amerikaanse overheid verzocht regulering omtrent ICO’s te realiseren die coulant is voor de crypto-industrie.
De Wall Street Journal laat weten dat vertegenwoordigers van Andreessen Horowitz en Union Square Ventures op 28 maart hebben gesproken met figuren hoog in de boom van de US Securities and Exchange Comission (SEC).
Beide bedrijven, welke werden vergezeld door advocaten van Cooley LLP, Perkins Coie LLP and McDermott Will & Emery LLP, vroegen de SEC’ afdeling van Corporation Finance om formele zekerheid die zou stellen dat de SEC geen ICO’s de kop in zou drukken waarin beide bedrijven hebben geïnvesteerd.
Zowel Andreessen Horowitz en Union Square Ventures zijn bedrijven uit Silicon Valley die geruime tijd ijverig investeren in de crypto-wereld.
Andreessen, waarvan het motto is “Software is Eating the World”, heeft geïnvesteerd in talloze ICO’s en crypto-bedrijven zoals Coinbase en OpenBazaar. Union Square Ventures heeft ook aandeel in crypto-bedrijven. Zo is het bedrijf gelieerd aan Polychain Capital en Protocol Labs. Onlangs hebben beide bedrijven bijgedragen aan een fondsenwerving van $12 miljoen voor het bedrijf CryptoKitties.
Een recent verschenen openbare verklaring van SEC voorzitter Jay Clayton beschreef dat de SEC van mening is dat de meeste ICO tokens ‘securities’ zijn, wat zoveel wil zeggen als dat verstrekkers van deze tokens aan bepaalde reglementen.
Andreessen en Union Square Ventures hebben de SEC proberen te overtuigen meer ICO’s te classificeren als ‘utility token’, welke niet onder investeringen vallen en niet hoeven te voldoen aan de reglementen van de SEC.
Clayton liet in een toespraak het volgende weten:

Een token die de participatie interesse in een ‘boek van de maand club’ vertegenwoordigt heeft mogelijk geen invloed op onze wetten omtrent ‘securities’. Daarbij kan het een efficiënte manier zijn voor de beheerders van een dergelijke club om toekomstige aankopen van boeken te bekostigen en om boeken richting token bezitters te distribueren.

Het rapport beschrijft verder dat het onwaarschijnlijk is dat de crypto-industrie een allesomvattende uitzondering zal genieten. Het is wel mogelijk dat de SEC een duidelijk afgebakende uitzondering in het leven wilt roepen, maar dit moet nog blijken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie