Simon Bosch Simon Bosch
12/02/2024 21:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 19:47

96% van bitcoin houders in winst door absurde koersbewegingen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
96% van bitcoin houders in winst door absurde koersbewegingen

Foto: EddieCloud/Shutterstock

Handig van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies is dat het met genoeg informatie goed te onderzoeken is hoe de markt ervoor staat. Zo kun je relatief goed meten hoeveel investeerders winst maken op hun investering en wie niet. Deze verhouding is nu bijna net zo hoog als op de piek in 2021.

Crypto Rewind: Bitcoin waarschuwing ECB, opvallende ETF-week en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren maken massaal winst

Dat schrijft Philip Swift, de oprichter van blockchain-analysebureau LookIntoBitcoin, op sociale mediaplatform X. Aan de hand van een grafiek toont hij aan dat alleen de mensen die rond de pieken in 2021 hun coins hebben aangekocht geen winst maken; de rest dus wel. Om precies te zijn staat 96,4% van de wallets in de plus, volgens het analysebureau.

De bitcoin koers is sinds begin 2023 en zeker sinds afgelopen september hard gestegen. Bijna het hele verlies van 2021 is nu weer herwonnen. De koers is op het moment van schrijven nog ‘maar’ ongeveer 44% van de absolute all-time high van november 2021 verwijderd, dankzij een stijging van ruim 200%.

Het moet benadrukt worden dat deze maatstaf niet foutloos is. Het meet namelijk uitsluitend wat de koers was toen wallets coins hebben ontvangen, niet wanneer handelaren BTC hebben aangekocht. In veel gevallen zal er een periode tussen het aankoopmoment en het moment waarop de coins naar een bepaalde wallet zijn verplaatst zitten.

In ieder geval suggereert deze informatie dat handelaren erg bereid zijn om hun coins te verplaatsen en om ze vervolgens te laten liggen. Ook moet benadrukt worden dat de maatstaf een ongerealiseerde winst meet.

Advertentie

On-chain bitcoin-data voornamelijk bullish

On-chain dataplatform CryptoQuant toont een vergelijkbaar beeld. Ongeveer 70% van alle bitcoins staat nu in de plus, volgens CryptoQuant-CEO Ki Young Ju.

Onlangs verklaarde de topman dat hij denkt dat bitcoin dit jaar misschien kan stijgen tot 112.000 dollar dankzij de komst van de eerste spot-ETF’s voor de Verenigde Staten. Afgelopen januari zagen deze fondsen namelijk 9,5 miljard dollar aan instromend kapitaal, wat op jaarbasis de marktkapitalisatie met 114 miljard dollar zou kunnen verhogen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie