Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2020 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2020 15:45

Aankomende halving van bitcoin (BTC) is "extreem" en "objectief" bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Kyle Samani, medeoprichter en partner van Multicoin Capital, zegt dat de aankomende halving van bitcoin (BTC) “extreem bullish” zal zijn.
Samani geeft zijn mening over de halving van bitcoin, die waarschijnlijk ergens in mei dit jaar zal plaatsvinden, in een reeks Twitterberichten op 4 januari.
Als eerst zegt Samani dat alle discussie rond de efficiënte-markthypothese (EMH) “academische onzin” is. Volgens hem is het enige wat echt telt of de prijs omhoog of omlaag zal gaan:


Vervolgens meldt hij dat hij verwacht dat de prijs van BTC na de halving zal blijven stijgen omdat de verkoopdruk zal afnemen. Samani zegt zijn logica incorrect is mocht de BTC-prijs met meer dan 50% dalen, maar dat verwacht hij niet.
Ook meldt Samani dat er meer instroom van nieuw kapitaal zal zijn doordat restricties op investeerproducten als exchange-traded funds (ETF) zullen worden opgeheven en dat deze investeerders zich niet druk maken om de huidige prijs van bitcoin.
Deze investeerders opereren namelijk op een tijdschaal van 10 jaar of meer, zij proberen niet in te spelen op marktcycli. Dat is volgens Samani ook de reden waarom de S&P met 30% is gestegen in 2019 na een bull run van 10 jaar.


Samani concludeert dat de halving “objectief bullish” is omdat het aanbod gehalveerd zal worden, het makkelijker wordt voor institutionele investeerders de markt te betreden en omdat zij zich geen zorgen zullen maken over de prijs wanneer zij instappen.
Toch geeft Samani toe, dat in de 60 dagen in aanloop naar de halving en daarna, dat hij geen idee heeft wat de halving precies met de koers zal doen, behalve dat het volatiel zal zijn. Ook geeft hij toe dat het mogelijk is dat de markt langzaam zal doodbloeden omdat miners massaal gaan capituleren.

De halvening is mega bullish voor BTC op de middellange tot lange termijn. Leidend naar, en komend uit de halving… verwacht wat volume 🙂

Onlangs kwam naar buiten dat Bitmain, de grote Chinese cryptocurrency-mining fabrikant, naar verluidt van plan is om de helft van zijn personeel te ontslaan in aanloop naar de halving.
Analist Willy Woo zei nog in november dat hij verwacht dat de halving wellicht niet hetzelfde effect zal hebben op de koers als verwacht wordt en de vorige halvings hadden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie