Kevin Schijven Kevin Schijven
19/11/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2019 15:45

Analist Willy Woo: volgende halving zal niet hetzelfde effect hebben op de bitcoin (BTC) koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving zal niet hetzelfde zijn als de voorgaande halvings

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Cryptocurrency-marktanalist Willy Woo verwacht niet dat de volgende halving van bitcoin (BTC) hetzelfde effect op de koers zal hebben als voorheen. Dat meldt hij 18 november op Twitter.
Tijdens een zogenaamde halving wordt de beloning voor bitcoin-miners gehalveerd. De volgende zal plaatsvinden over ongeveer zes maanden, in mei 2020, waarbij de beloning zal dalen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.
In de cryptocurrency-markt wordt verwacht dat de prijs van bitcoin (BTC) potentieel grote stijgingen kan maken in aanloop naar de volgende halving. Willy Woo is er echter niet van overtuigd dat dit ook ditmaal het geval zal zijn:

Ik verwacht veel meer volatiliteit. Ik ben bearish op de korte termijn is alles wat ik zeg. En ik verwacht niet dat de prijs de vorige halvings zal herhalen.

Concludeert Woo. De vorige twee halvings van bitcoin, uit 2012 en 2016, zagen een bullish koers in de aanleiding ernaar toe, maar volgens Woo ziet de markt er momenteel juist bearish uit. Hij licht verder toe:

We zijn nooit een halving ingegaan met een bearish-prijsbeweging, miners capituleren al. Historisch gezien zagen we eerst een bullish-beweging met miners die pas na de halving capituleren, nadat de inkomsten zijn gedaald. Dit is een unieke situatie. Erg bearish voorafgaand aan het evenement.

Hij legt verder uit dat bitcoin-miners ermee stoppen als de prijs te ver omlaag zakt. Dat zagen we eind vorig jaar en dat zal volgens Woo weer het geval zijn:

Terwijl de prijs omlaag zakt, houden kleine miners ermee op. Dit gebeurde toen de markt van $6.000 naar $3.000 ging. Miners gingen failliet en konden niet langer meer op de markt dumpen. Achteraf zag de markt een nieuw bodem. Ditmaal zie we de markt van $14.000 naar $7.500 gaan en dat zorgt er ook voor dat de kleine miners ermee stoppen.

Charles Edwards van Digital Asset Management, meldt 18 november op Twitter, dat hij verwacht dat er zelfs een 60% kans is dat miners binnenkort zullen capituleren en dat ze voor een moeilijke keuze staan:


Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat de markt behoorlijk rood kleurt vandaag en dat de koers van bitcoin maar nauwelijks de $8.000 heeft weten vast te houden.
Andere prominente figuren uit de crypto-industrie zijn nog wel bullish over bitcoin op zowel de korte als de lange termijn. Zo meldde Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, dat hij een waarde van $16.000 “binnenkort” verwacht. Tom Lee van Fundstrat Global voorspelde onlangs $25.000 tegen 2022 en Tim Draper had het over zelfs $250.000 tegen 2023.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie