Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2019 15:45

Binance CEO Changpeng Zhao: Bitcoin (BTC) "binnenkort" naar $16.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance CEO Changpeng Zhao: Bitcoin (BTC)

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng Zhao (CZ), CEO van cryptocurrency-exchange Binance, zegt dat de koers van bitcoin (BTC) “binnenkort” naar $16.000 zal stijgen.
Een lijstje van prijsvoorspellingen van een anoniem persoon ging de afgelopen tijd rond in de cryptocurrency gemeenschap waarin voorspeld werd dat bitcoin $16.000 zou bereiken in oktober:


Dat bleek dus uiteindelijk niet te kloppen. Het is ook niet duidelijk wanneer deze voorspelling gemaakt werd. In antwoord hierop meldt CZ op Twitter dat het gemakkelijk is om prijsvoorspellingen te doen, maar dat hij $16.000 alsnog binnenkort verwacht:

Ik moet lachen, prijsvoorspellingen zijn makkelijk te maken. Het is alleen moeilijk om correct te zijn over de timing. We zullen binnenkort $16.000 zien. 1,4 miljard mensen werken eraan terwijl we spreken.

Toch zijn de voorspellingen van de anonieme persoon zelfs wat aan de milde kant als men ze vergelijkt met anderen in de markt.
Zo voorspelde bitcoin-bull Tim Draper in september dat bitcoin $250.000 waard zal zijn tegen 2020. Plan B, bekend van het stock-to-flow model, voorspelde onlangs $100.000 eind 2021. Peter Brand, een veteraan van technische analyses, zei eind september dat $50.000 volgend jaar al mogelijk is. En miljardair John McAfee had het een paar weken geleden zelfs over $2 miljoen eind 2020.
Het mag duidelijk zijn dat dergelijke prijsvoorspellingen meestal met een korrel zout genomen moeten worden. Ook Changpeng Zhao schrijft wel eens kant en klare onzin op Twitter, dat bleek in augustus nog het geval te zijn.
Binance.US maakte onlangs meerdere grote aankondigingen waaronder de ondersteuning van betaalpassen, de toevoeging van nieuwe tokens en het bereiken van een dagelijks handelsvolume van $15 miljoen.
Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie