Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2019 18:45

Plan B: Stock-to-Flow model is niet voor eeuwig, bitcoin (BTC) naar $100.000 eind 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Plan B: Stock-to-Flow model is niet voor eeuwig, bitcoin (BTC) naar $100.000 eind 2021

Het bitcoin (BTC) stock-to-flow model, een populair statistisch model dat gebruikt wordt om de prijs te voorspellen van bitcoin, is niet ontworpen om voor eeuwig mee te gaan. Dat geeft Plan B, de ontwerper van het model, toe op Twitter.

Normaal stel ik geen statistische modellen op die 120+ jaar in de toekomst voorspellen. Ik zou blij zijn als het model 1 of 2 of misschien 3 meer halvings volhoudt. Vooral omdat BTC wordt gemeten in Amerikaanse dollars. Wie weet wat er met de dollar gebeurt als de Federal Reserve (FED) steeds meer quantative easing (QE) blijft uitvoeren (geld afdrukken).

Aldus Plan B in antwoord op een vraag wat het stock-to-flow model zou voorspellen voor bitcoin na de laatste halving, die ongeveer in 2140 zal plaatsvinden.
Het stock-to-flow model voorspelt de prijs van BTC door de beschikbare voorraad (stock) te delen met het aantal nieuwe bitcoins die de omloop instromen (flow). Ongeveer elke vier jaar ondervindt bitcoin een zogenaamde halving waardoor de hoeveelheid bitcoin die miners ontvangen wordt gehalveerd waardoor de instroom van nieuwe bitcoins dus lager wordt.
Zo’n halving gaat vaak gepaard met een rally in de markt waardoor de koers van bitcoin nieuwe hoogtepunten kan bereiken. De eerst volgende bitcoin halving zal ergens in mei 2020 plaatsvinden en verwachtingen wat het met de prijs gaat doen zijn hooggespannen.
Plan B meldt echter dat na de volgende paar halvings zijn model waarschijnlijk minder accuraat zal zijn. Niet omdat bitcoin in waarde zal dalen, maar omdat “de waarde van al het andere af zal nemen.” Waarschijnlijk doelt hij voornamelijk op de Amerikaanse dollar.
Een paar weken geleden voorspelde Plan B een enorme bull run voor bitcoin (BTC) na de halving. Hij zei dat ongeveer een jaar tot anderhalf jaar na de halving, dus rond kerst 2021, bitcoin naar maar liefst $100.000 kan stijgen.
Onlangs maakte hij ook bekend dat bitcoin $11 biljoen aan transacties verwerkt heeft sinds 2009.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie