Timo Bult Timo Bult
25/10/2019 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 15:35

Bitcoin (BTC) verwerkte sinds 2009 $11 biljoen, per dag $10 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) verwerkte sinds 2009 $11 biljoen, per dag $10 miljard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds Bitcoin gelanceerd werd heeft het netwerk een astronomisch bedrag aan transacties verwerkt. Dat laat de bekende analist PlanB zien in een tweet die hij op 24 oktober de wereld in stuurde.
PlanB, bekend van onder andere zijn stock-to-flow model, liet in een tweet aan de hand van data zien dat Bitcoin sinds 2009 $11 biljoen aan transacties verwerkte. Zo tweette hij:

Bitcoin verstuurde $11 biljoen (2009-2019)

Verwerkt nog steeds $10 miljard elke dag.


In zijn relatief korte bestaan is bitcoin dus flink gegroeid. Tegen de huidige $9,6 miljard die het netwerk nu dagelijks verwerkt zou Bitcoin binnen twee maanden aan het transactievolume van PayPal kunnen tippen. PayPal verwerkte in 2018 zo’n $578 miljard.
PlanB gebruikte zijn full node om de transactiedata te controleren. De data zou suggereren dat de interesse in Bitcoin er nog steeds is en dat deze blijft toenemen. Toch heeft het netwerk op andere vlakken nog flink wat in te halen ten opzichte van andere grote betalingsverwerkers zoals MasterCard en Visa.
Zo is het aantal transacties dat Bitcoin per seconde kan verwerken nog vele malen lager dan de capaciteit van de eerder genoemde betalingsverwerkers. Daardoor is BTC niet ideaal voor bijvoorbeeld microbetalingen. Volgens een onderzoek dat al in april van dit jaar werd gepubliceerd door DataLight bleek echter dat Bitcoin tegen 2029 concurrentie kan gaan vormen voor de grote betalingsverwerkers.
Off-chain oplossingen, zoals het Lightning Network, zouden een uitkomst kunnen bieden in de toekomst om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Analisten van DataLight stelden destijds: “In slechts 10 jaar is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders van de betalingssysteemindustrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt op een exponentiële manier plaats,”
Dat het goed lijkt te gaan met Bitcoin blijkt ook uit het feit dat de hash rate een nieuwe all-time high heeft neergezet. Dit zou erop kunnen duiden dat bitcoin-miners vertrouwen hebben in de toekomst, ondanks de onstabiele koers van de afgelopen tijd.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie