Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) verwerkte sinds 2009 $11 biljoen, per dag $10 miljard

Sinds Bitcoin gelanceerd werd heeft het netwerk een astronomisch bedrag aan transacties verwerkt. Dat laat de bekende analist PlanB zien in een tweet die hij op 24 oktober de wereld in stuurde.

PlanB, bekend van onder andere zijn stock-to-flow model, liet in een tweet aan de hand van data zien dat Bitcoin sinds 2009 $11 biljoen aan transacties verwerkte. Zo tweette hij:

Bitcoin verstuurde $11 biljoen (2009-2019)

Verwerkt nog steeds $10 miljard elke dag.

- Advertentie -

In zijn relatief korte bestaan is bitcoin dus flink gegroeid. Tegen de huidige $9,6 miljard die het netwerk nu dagelijks verwerkt zou Bitcoin binnen twee maanden aan het transactievolume van PayPal kunnen tippen. PayPal verwerkte in 2018 zo’n $578 miljard.

PlanB gebruikte zijn full node om de transactiedata te controleren. De data zou suggereren dat de interesse in Bitcoin er nog steeds is en dat deze blijft toenemen. Toch heeft het netwerk op andere vlakken nog flink wat in te halen ten opzichte van andere grote betalingsverwerkers zoals MasterCard en Visa.

Zo is het aantal transacties dat Bitcoin per seconde kan verwerken nog vele malen lager dan de capaciteit van de eerder genoemde betalingsverwerkers. Daardoor is BTC niet ideaal voor bijvoorbeeld microbetalingen. Volgens een onderzoek dat al in april van dit jaar werd gepubliceerd door DataLight bleek echter dat Bitcoin tegen 2029 concurrentie kan gaan vormen voor de grote betalingsverwerkers.

Off-chain oplossingen, zoals het Lightning Network, zouden een uitkomst kunnen bieden in de toekomst om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Analisten van DataLight stelden destijds: “In slechts 10 jaar is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders van de betalingssysteemindustrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt op een exponentiële manier plaats,”

Dat het goed lijkt te gaan met Bitcoin blijkt ook uit het feit dat de hash rate een nieuwe all-time high heeft neergezet. Dit zou erop kunnen duiden dat bitcoin-miners vertrouwen hebben in de toekomst, ondanks de onstabiele koers van de afgelopen tijd.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.329,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.295,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.349,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.357,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.370,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.329,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.295,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.349,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.357,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.370,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...