Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin versus Visa, MasterCard en PayPal; wie wint?

Het doel van bitcoin (BTC) is om het huidige financiële systeem volledig te hervormen. Het blockchain-netwerk van BTC maakt tussenpersonen, zoals banken, overbodig door directe transacties tussen personen te faciliteren. Om een van de grootste betalingsplatformen te worden, moet bitcoin het opnemen tegen een aantal grootmachten: Visa, MasterCard en PayPal. Dankzij data van DataLight kunnen we een beter beeld krijgen van de huidige situatie.

Toename/afname jaarlijkse transacties

De bearmarkt bracht aanzienlijke schade toe aan niet alleen de BTC-prijs, maar ook de interesse in het netwerk. Gebruikers verlieten het netwerk in grote getale waardoor het aantal transacties is afgenomen. Echter zal het aantal transacties in de toekomst weer toenemen dankzij de constante ontwikkeling van Bitcoin. Daarnaast lijkt het erop dat de markt weer wat vaart begint te krijgen nadat bitcoin de $5.335 aan wist te tikken.

- Advertentie -

bitcoin_toename_transacties
Toename/afname jaarlijkse transacties 2017-2018. Bron: DataLight.

Transacties per seconde (TPS)

Aan de hand van de TPS van een netwerk kan worden nagegaan wat de verwerkingscapaciteit is. En aangezien dit niet de sterkste kan van Bitcoin is, valt de TPS van Bitcoin in het niet in vergelijking met de drie grootmachten. Echter kan dit met de komst van het Lightning Network verandering in komen. Dit zal de TPS van Bitcoin in de toekomst sterk kunnen laten stijgen.

bitcoin_transacties_per_seconde
Bron: DataLight.

Kortom, het gevecht lijkt op dit moment nog oneerlijk. Toch moet in het achterhoofd gehouden worden dat Bitcoin pas 10 jaar oud is, en dat Visa, MasterCard en PayPal al veel langer bestaan. Bovendien moet Bitcoin het hebben van de constante ontwikkeling door ontwikkelaars. De toekomst zal uit gaan wijzen of ontwikkelaars Bitcoin kunnen bewapenen zodat het de strijd met Visa, Mastercard en PayPal aan kan gaan.

Eergisteren werd bekend dat PayPal zich met de aankoop van een blockchain-startup waagt in de cryptocurrency-wereld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.205,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.205,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...