Bitcoin (BTC) hash rate vestigt nieuwe ATH ondanks dalende koers

Bitcoin (BTC) hash rate vestigt nieuwe ATH ondanks dalende koers

De bitcoin hash rate heeft weer een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De trend is al langere tijd bullish wat een mogelijk signaal is dat steeds meer bitcoin miners verwachten dat de bitcoin prijs wel eens kan gaan stijgen in de toekomst.

Volgens data afkomstig van Blockchain blijkt dat de hash rate op 23 oktober de 114,3 TH/s heeft bereikt, een niveau dat nog nooit eerder werd bereikt. Ook andere platforms die de hash rate in de gaten houden weerspiegelen hetzelfde beeld.

Nieuwe ATH Bitcoin (BTC) hash rate
Bron: Blockchain.com

De hash rate geeft aan hoeveel hash keys er per seconde worden uitgespuwd door miners. De bitcoin miners moeten een juiste hash key raden, ook wel de target hash, om de beloning te ontvangen voor het succesvol verwerken van een blok in de blockchain. Hoe hoger de hash rate, hoe moeilijker het wordt om de juiste key te raden aangezien het netwerk automatisch de difficulty omhoog bijstelt. In andere woorden, hoe meer mining-kracht, hoe veiliger het Bitcoin-netwerk.

Advertentie

Opvallend is dat de hash rate blijft stijgen terwijl de bitcoin koers aardig wat klappen kreeg de afgelopen dagen. Dit zou aan kunnen tonen dat de miners vertrouwen blijven houden in de toekomst en dus blijven minen, ondanks de scherpe dalingen.

Cointelegraph meldt dat de absolute minimum bitcoin prijs die nodig is om winstgevend te blijven in de buurt van $6.500 ligt. Echter zouden veel populaire mining rigs, zoals de Antminer S9, al niet meer winstgevend kunnen minen in veel landen tegen de huidige bitcoin prijs. Duikt de prijs verder omlaag dan bestaat er dus de kans dat meer miners ervoor kiezen het werk stil te leggen met een dalende hash rate tot gevolg.

Toch blijft bitcoin mining populair. Zo opende de mining-gigant Bitmain onlangs nog “‘S werelds grootste bitcoin mining-farm” in Texas. Deze farm zou op den duur een capaciteit kunnen leveren van maar liefst 300 megewatt.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen 💥wekelijkse column💥 te lezen over zijn plan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.638,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.639,82 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€6.688,60 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.695,89 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.701,83 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.703,60 Kopen
Laatste nieuws