Timo Bult Timo Bult
24/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:54

Bitcoin (BTC) hash rate vestigt nieuwe ATH ondanks dalende koers

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) hash rate vestigt nieuwe ATH ondanks dalende koers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin hash rate heeft weer een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De trend is al langere tijd bullish wat een mogelijk signaal is dat steeds meer bitcoin miners verwachten dat de bitcoin prijs wel eens kan gaan stijgen in de toekomst.
Volgens data afkomstig van Blockchain blijkt dat de hash rate op 23 oktober de 114,3 TH/s heeft bereikt, een niveau dat nog nooit eerder werd bereikt. Ook andere platforms die de hash rate in de gaten houden weerspiegelen hetzelfde beeld.

Nieuwe ATH Bitcoin (BTC) hash rate
Bron: Blockchain.com

De hash rate geeft aan hoeveel hash keys er per seconde worden uitgespuwd door miners. De bitcoin miners moeten een juiste hash key raden, ook wel de target hash, om de beloning te ontvangen voor het succesvol verwerken van een blok in de blockchain. Hoe hoger de hash rate, hoe moeilijker het wordt om de juiste key te raden aangezien het netwerk automatisch de difficulty omhoog bijstelt. In andere woorden, hoe meer mining-kracht, hoe veiliger het Bitcoin-netwerk.
Opvallend is dat de hash rate blijft stijgen terwijl de bitcoin koers aardig wat klappen kreeg de afgelopen dagen. Dit zou aan kunnen tonen dat de miners vertrouwen blijven houden in de toekomst en dus blijven minen, ondanks de scherpe dalingen.
Cointelegraph meldt dat de absolute minimum bitcoin prijs die nodig is om winstgevend te blijven in de buurt van $6.500 ligt. Echter zouden veel populaire mining rigs, zoals de Antminer S9, al niet meer winstgevend kunnen minen in veel landen tegen de huidige bitcoin prijs. Duikt de prijs verder omlaag dan bestaat er dus de kans dat meer miners ervoor kiezen het werk stil te leggen met een dalende hash rate tot gevolg.
Toch blijft bitcoin mining populair. Zo opende de mining-gigant Bitmain onlangs nog “‘S werelds grootste bitcoin mining-farm” in Texas. Deze farm zou op den duur een capaciteit kunnen leveren van maar liefst 300 megewatt.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie