Kevin Schijven Kevin Schijven
19/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2019 14:45

Bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw vorig record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hash rate bereikt nieuw hoogtepunt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hash rate, oftewel rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk heeft opnieuw een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat blijkt uit data van blockchain.com.
Op 18 september behaalde de blockchain van bitcoin voor het eerst 102.848.735 terahashes per seconde (TH/s), oftewel zo’n 102.8 exahashes per seconde (EH/s), wat weer bijna 103 quintiljoen hashes per seconde is.
Het is voor het eerst dat het bitcoin-netwerk de 100 EH/s weet te doorbreken en deze hash rate ligt vele malen hoger dan het was toen de koers van bitcoin zijn hoogtepunt van $20.000 eind 2017 bereikte.
De hash rate duidt op de hoeveelheid rekenkracht dat gebruikt wordt bij het verwerken van bitcoin-transacties. Een hogere hash rate impliceert meer concurrentie onder bitcoin-miners.
De hash rate van bitcoin was eind 2018 naar bijna 30 EH/s gezakt toen de BTC-prijs terug onder de $4.000 viel. De hash rate is dus sinds begin dit jaar met zo’n 240% gestegen.
De hash rate van BTC heeft de afgelopen maanden meerdere keren zijn eigen record gebroken. De bulls verwachten regelmatig dat dit gepaard gaat met een stijging in de prijs van bitcoin. Zo schreef Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, dit nog vorige week erover:


Ook Max Keiser, oprichter van Heisenberg Capital, zag begin deze maand toen de hash rate een record van 90 EH/s bereikte de mogelijkheid voor een prijsstijging van BTC naar maar liefst $28.000.


Daarnaast heeft bitcoin nog wat andere nieuwe records neergezet de afgelopen tijd. Eind augustus is de realized market cap voor het eerst $100 miljard voorbij gestegen. Kort daarna bereikte de totale omzet van bitcoin-mining de $14 miljard.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie