Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw vorig record

Bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw vorig record

De hash rate, oftewel rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk heeft opnieuw een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat blijkt uit data van blockchain.com.

Op 18 september behaalde de blockchain van bitcoin voor het eerst 102.848.735 terahashes per seconde (TH/s), oftewel zo’n 102.8 exahashes per seconde (EH/s), wat weer bijna 103 quintiljoen hashes per seconde is.

- Advertentie -

Het is voor het eerst dat het bitcoin-netwerk de 100 EH/s weet te doorbreken en deze hash rate ligt vele malen hoger dan het was toen de koers van bitcoin zijn hoogtepunt van $20.000 eind 2017 bereikte.

De hash rate duidt op de hoeveelheid rekenkracht dat gebruikt wordt bij het verwerken van bitcoin-transacties. Een hogere hash rate impliceert meer concurrentie onder bitcoin-miners.

De hash rate van bitcoin was eind 2018 naar bijna 30 EH/s gezakt toen de BTC-prijs terug onder de $4.000 viel. De hash rate is dus sinds begin dit jaar met zo’n 240% gestegen.

De hash rate van BTC heeft de afgelopen maanden meerdere keren zijn eigen record gebroken. De bulls verwachten regelmatig dat dit gepaard gaat met een stijging in de prijs van bitcoin. Zo schreef Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, dit nog vorige week erover:

Ook Max Keiser, oprichter van Heisenberg Capital, zag begin deze maand toen de hash rate een record van 90 EH/s bereikte de mogelijkheid voor een prijsstijging van BTC naar maar liefst $28.000.

Daarnaast heeft bitcoin nog wat andere nieuwe records neergezet de afgelopen tijd. Eind augustus is de realized market cap voor het eerst $100 miljard voorbij gestegen. Kort daarna bereikte de totale omzet van bitcoin-mining de $14 miljard.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.617,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.680,81 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.685,17 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.690,08 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.