Kevin Schijven Kevin Schijven
31/08/2019 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:52

Totale omzet bitcoin (BTC) mining bereikt $14 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bodem in zicht door kelderende opbrengsten voor miners?

De totale omzet voor bitcoin (BTC) miners is voorbij de $14 miljard gestegen. Dat meldt Yahoo Finance 30 augustus gebaseerd op data van Coin Metrics.
Het duurde zo’n acht jaar voordat de totale omzet van bitcoin-mining voorbij de $5 miljard was gestegen. De volgende $5 miljard duurde in vergelijking maar acht maanden om te bereiken. Met deze snelheid zal de totale omzet van bitcoin-mining de $20 miljard al begin 2020 doorbreken.
Opmerkelijk is dat bitcoins hashrate de laatste maanden hoger dan ooit ligt. Het heeft zelfs een nieuw hoogtepunt bereikt van 83,5 TH/s op 29 augustus. Normaliter betekent een hogere hashrate meer computerkracht en dus ook hogere kosten voor de miner, maar blijkbaar heeft dat de winst niet in de weg gestaan.
crypto_insiders_telegram_bannerDat gezegd hebbende, volgend jaar mei staat een halving voor bitcoin gepland. Op dat moment verdienen miners nog maar de helft van de huidige beloning voor het minen van blocks op de bitcoin-blockchain. Dat gaat vaak gepaard met een stijging van de koers van bitcoin (BTC), maar kan een zware klap zijn voor miners.
Litecoin (LTC) ondervond begin deze maand nog een halving. Kort daarna werd een aanpassing uitgevoerd die het minen van het LTC-netwerk iets minder moeilijk maakte. Er werd verwacht dat deze halving de prijs van litecoin op zou drijven, maar het tegengestelde lijkt tot dusver aan de hand te zijn.
Het Canadese Blockstream kondigde begin deze maand aan dat het colocatiedienst zal lanceren. De dienst stelt bitcoin-miners in staat hun eigen apparatuur in een high-tech datacenter te plaatsen.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie