Timo Bult Timo Bult
10/08/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2019 09:50

Mining difficulty Litecoin daalt iets, LTC in de spotlight op Amerikaanse televisie

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De eerste aanpassing van Litecoins mining difficulty is voltooid en het lijkt erop dat de impact van de halving enigszins meevalt. Toch ziet de litecoin (LTC)-koers op dit moment dalingen terwijl analisten juist stijgingen verwachtten als gevolg van deze halving.
Op het moment van schrijven is litecoin (LTC) $85,15 waard volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 2,4% in waarde te zijn gedaald. De LTC-prijs daalde sinds de halving op 5 augustus echter met ruim 15%.
De maker en bedenker van Litecoin, Charlie Lee, gaf vlak na de halving aan dat het mining-ecosysteem er gezond uitzag. Dit was volgens sommigen echter een te voorbarige analyse aangezien de difficulty pas een aantal dagen erna zou worden aangepast.
Die eerste aanpassing is nu voltooid. In een tweet schrijft Lee:

Litecoin heeft zijn eerste difficulty-aanpassing gehad sinds de halving bij block 1681344. De difficulty daalde van 15930321 naar 15234158, wat een daling van 4,4% in difficulty/hash betekent.

Het lijkt er dus op dat de doemvoorspelling dat een groot aantal miners er mee zou stoppen niet uitkomt. Slechts een klein deel van de miners is ermee gestopt, hoogstwaarschijnlijk omdat zij niet meer winstgevend konden zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Litecoin als sponsor

Litecoin was gisteravond als sponsor van het American Football-club de Miami Dolphins te zien. Litecoin is sinds kort de officiële cryptocurrency van de club en het logo van de cryptocurrency is daarnaast in het stadion te zien.
Het stadion heeft plaats voor ruim 65.000 supporters. Daarnaast werd de wedstrijd ook uitgezonden op de nationale televisie, met zelfs even een spotlight-momentje voor Litecoin:


Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie