Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Stal je eigen bitcoin (BTC) mining apparatuur in een high-tech datacenter van...

Stal je eigen bitcoin (BTC) mining apparatuur in een high-tech datacenter van Blockstream

In een aankondiging op 8 augustus maakt het Canadese Blockstream bekend dat het een nieuwe colocatiedienst gaat lanceren. De dienst stelt miners in staat hun eigen mining-apparatuur in een high-tech datacenter te plaatsen. Blockstream hoopt zo het Bitcoin-netwerk verder te decentraliseren.

In de aankondiging schrijft Blockstream:

Wij zijn ervan overtuigd dat bitcoin-houders en bedrijven die bij Bitcoin betrokken zijn, zelf moeten meewerken om de gedecentraliseerde beveiliging van het Bitcoin-netwerk te onderhouden.

- Advertentie -

Echter is de drempel om winstgevend te zijn als Bitcoin-miner zeer hoog, aldus Blockstream. Volgens het bedrijf hebben deze miners twee opties: Zelf een dure mining-faciliteit bouwen met gespecialiseerde elektricteitsinfrastructuur en koelingssystemen, of een hosting-dienst in de arm nemen. Echter zouden mensen die graag willen minen hier ook tegen problemen aanlopen.

Zo zouden de teams die deze hosting-diensten beheren weinig ervaring hebben en hebben mensen weinig controle over de mining-apparatuur die zij van hen huren. Blockstream pakt deze problemen aan door een faciliteit te bouwen die speciaal is ontworpen voor het huisvesten van mining-apparatuur waarin mensen hun eigen mining-appartuur kunnen laten installeren.

Dit wordt ook wel een colocatiedienst genoemd. De apparatuur wordt professioneel verstuurd en vervolgens geïnstalleerd in het gebouw waarna klanten de volledige controle over hun apparatuur krijgen.

De mining-faciliteit van Blockstream moet uiteindelijk ruim 6 exahashes gaan produceren. Dit is ongeveer goed voor 7% van de dagelijkse hashpower die het Bitcoin-netwerk de afgelopen week zag.

In dezelfde aankondiging maakte Blockstream ook bekend dat het Blockstream Pool gaat lanceren. Dit is een mining-pool die gebruikmaakt van het BetterHash-protocol. Dankzij dit protocol kunnen miners die onderdeel zijn van de pool zelf bepalen welke transacties zij aan data blocks toe willen voegen. Zodoende wordt niet meer centraal bepaald welke transacties er worden toegevoegd waardoor de decentralisatie van het netwerk verder toeneemt, aldus Blockstream.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.336,18 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.229,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.277,66 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.293,52 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.294,29 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...