bitcoin_BTC_breekt_nieuw_record_qua_realized_market_cap

Bitcoin (BTC) breekt nieuw record qua ‘realized market cap’

Bitcoin (BTC) heeft een nieuw record gebroken deze week. De realized bitcoin market cap, oftewel de gerealiseerde marktkapitalisatie van bitcoin, is voor het eerst $100 miljard voorbij gestegen. Dat blijkt uit data gepubliceerd door Coinmetrics op 25 augustus.

De realized market cap is een alternatieve manier om marktkapitalisatie uit te rekenen. Deze cap wordt berekend door de prijs van bitcoin te vermenigvuldigen met de grootte van elke laatste transactie. Op zondag is deze dus voor het eerst door de $100 miljard gebroken.

crypto_insiders_telegram_bannerNic Carter, mede-oprichter van Coinmetrics, zegt dat deze methode een eerlijker beeld weergeeft van de dominantie van bitcoin dan de gebruikelijke marktkapitalisatie:

Advertentie

Als maatstaf voor economische betekenis geef ik er de voorkeur aan boven ‘marktkapitalisatie’, die de 15-20% van de munten die waarschijnlijk permanent verloren zijn, als relevant meetelt. Volgens de gerealiseerde kapitalisatie, is bitcoin groter dan het ooit is geweest (maar veel kleiner dan de $300 miljard [gebruikelijke] marktkapitalisatie die op het hoogtepunt van bitcoin werd geïmpliceerd).

Nick Szabo zegt dat het record samenvalt met het laagste niveau van volatiliteit dat de koers van bitcoin sinds 2012 heeft gezien:

De lange termijn grafiek weerspiegelt de superieure diepe veiligheid, wereldwijde naadloosheid en monetaire degelijkheid van bitcoin.

Volgens Coinmarketcap ligt de gebruikelijke marktkapitalisatie van BTC rond $185 miljard. Die wordt berekend door het huidige aanbod te vermenigvuldigen met de huidige handelsprijs, maar neemt hierin ook eventuele verloren valuta in mee.

Daarnaast ligt ook de hashrate van bitcoin momenteel het hoogst ooit rond 80.2 EH/s volgens Bitinfocharts. Ook qua marktdominantie heeft bitcoin meer dan 70% inmiddels bereikt.

Wat doet de koers van bitcoin op dit moment? Lees hiervoor de gloednieuwe uitgebreide analyse van Crypto Insiders’ eigen analist, David. Je kunt deze hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.767,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.795,15 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.818,71 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.822,39 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.827,32 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.836,22 Kopen
Laatste nieuws