Bitcoin (BTC) breekt nieuw record qua ‘realized market cap’

Bitcoin (BTC) heeft een nieuw record gebroken deze week. De realized bitcoin market cap, oftewel de gerealiseerde marktkapitalisatie van bitcoin, is voor het eerst $100 miljard voorbij gestegen. Dat blijkt uit data gepubliceerd door Coinmetrics op 25 augustus.

De realized market cap is een alternatieve manier om marktkapitalisatie uit te rekenen. Deze cap wordt berekend door de prijs van bitcoin te vermenigvuldigen met de grootte van elke laatste transactie. Op zondag is deze dus voor het eerst door de $100 miljard gebroken.

crypto_insiders_telegram_bannerNic Carter, mede-oprichter van Coinmetrics, zegt dat deze methode een eerlijker beeld weergeeft van de dominantie van bitcoin dan de gebruikelijke marktkapitalisatie:

Als maatstaf voor economische betekenis geef ik er de voorkeur aan boven ‘marktkapitalisatie’, die de 15-20% van de munten die waarschijnlijk permanent verloren zijn, als relevant meetelt. Volgens de gerealiseerde kapitalisatie, is bitcoin groter dan het ooit is geweest (maar veel kleiner dan de $300 miljard [gebruikelijke] marktkapitalisatie die op het hoogtepunt van bitcoin werd geïmpliceerd).

Nick Szabo zegt dat het record samenvalt met het laagste niveau van volatiliteit dat de koers van bitcoin sinds 2012 heeft gezien:

De lange termijn grafiek weerspiegelt de superieure diepe veiligheid, wereldwijde naadloosheid en monetaire degelijkheid van bitcoin.

Volgens Coinmarketcap ligt de gebruikelijke marktkapitalisatie van BTC rond $185 miljard. Die wordt berekend door het huidige aanbod te vermenigvuldigen met de huidige handelsprijs, maar neemt hierin ook eventuele verloren valuta in mee.

Daarnaast ligt ook de hashrate van bitcoin momenteel het hoogst ooit rond 80.2 EH/s volgens Bitinfocharts. Ook qua marktdominantie heeft bitcoin meer dan 70% inmiddels bereikt.

Wat doet de koers van bitcoin op dit moment? Lees hiervoor de gloednieuwe uitgebreide analyse van Crypto Insiders’ eigen analist, David. Je kunt deze hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.085,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.601,80 Kopen
2
Litebit
€25.830,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.929,20 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...