Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2019 06:00

Bitmain opent "'s werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm" in Texas

icon-mining
Mining
Bitcoin bull run komt waarschijnlijk niet direct na de halving, aldus CEO van Bitmain

Bitmain, de Chinese cryptocurrency-mining gigant, heeft “’s werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm” geopend in Rockdale, Texas. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 21 oktober.
Volgens het persbericht is de constructie van de 25 megawatt (MW) farm, die in 2018 begon, afgerond. De constructie van de 50 MW farm is nog onderweg en kan uitgebreid worden naar een capaciteit van maar liefst 300 MW.
Het project is uitgevoerd in samenwerking met de Rockdale Municipal Development District en DMG, een Canadees blockchain-bedrijf. Het 33.000 hectaren grote grondstuk is eigendom van Alcoa, een Amerikaans aluminium bedrijf, en werd voorheen gebruikt voor een smelterij.

We zijn verheugd om deze faciliteit te lanceren, wat belangrijk is voor Bitmain’s wereldwijde uitbreidingsplannen. De stabiele en efficiënte energiebronnen in Texas zijn van fundamenteel belang voor de onvermijdelijke groei van de crypto-mining industrie.

Aldus Clinton Brown, project manager bij Bitmain. DMG zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de farm. Sheldon Bennet, COO van DMG, zegt:

Deze mining-faciliteit vormt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de crypto-mining industrie. We zijn er trots op om samen te werken met Bitmain, de meest toonaangevende innovator in deze sector.

Dit is het derde mining-project van Bitmain in de Verenigde Staten. Daarnaast is het bedrijf ook van plan om samen te werken met lokale scholen om trainingen en opleidingen aan te bieden over blockchain-technologie en crypto-mining ter ondersteuning van de lokale gemeenschap.
Eind vorige maand kondigde Bitmain de World Digital Mining Map (WDMM) aan, een platform om eigenaren van mining-hardware te helpen met het vinden van mining-farms die gebruik van hun hardware kunnen maken.
In augustus kwam naar buiten dat Bitmain wellicht honderden miljoenen dollars verlies heeft geleden in 2019. In september bleek dat de nieuwste reeks Antminers binnen no-time waren uitverkocht.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie