Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2019 15:45

Crypto-mining fabrikant Bitmain lijdt honderden miljoenen verlies

icon-mining
Mining
crypto_mining_fabrikant_bitmain_lijdt_honderden_miljoenen_verlies

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De Chinese cryptocurrency mining fabrikant Bitmain heeft naar verluidt een verlies van $625 miljoen geboekt in de eerste twee maanden van 2019. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van het Chinese nieuwsplatform WeMedia.
Volgens het nieuwsbericht verloor Bitmain in januari $345 miljoen en in februari $280 miljoen. Daarentegen boekte het bedrijf in maart $315 miljoen winst, wat het totale verlies in het eerste kwartaal van 2019 op $310 miljoen brengt.
Vermoedelijk worden de slechte prestaties van het bedrijf veroorzaakt door de verkoop van verouderde mining-chips, de 16nm chips, die nog maar een voor een kleine prijs verkocht worden. Het bedrijf verwacht daarom dat de winsten enorm zullen stijgen in de tweede helft van 2019 door de verkoop van de nieuwe 7nm mining-chips.
Tevens lanceerde Bitmain dit jaar meerdere producten omtrent kunstmatige intelligentie (AI), waaronder AI ASIC chips en AI-servers, die tevens zouden moeten zorgen voor een toenemende winst.
Een paar dagen geleden kondigde Bitmain en rivaal Canaan aan dat zij beide een initial public offering (IPO) willen houden in de Verenigde Staten. Bitmain zou van plan zijn een bedrag tussen de $300 en $500 miljoen op te halen.
Begin dit jaar sloot Bitmain zijn kantoor in Amsterdam als gevolg van een nieuwe strategie na de verliezen van het bedrijf.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie