Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2019 15:45

Crypto-mining fabrikant Bitmain lijdt honderden miljoenen verlies

icon-mining
Mining
crypto_mining_fabrikant_bitmain_lijdt_honderden_miljoenen_verlies

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De Chinese cryptocurrency mining fabrikant Bitmain heeft naar verluidt een verlies van $625 miljoen geboekt in de eerste twee maanden van 2019. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van het Chinese nieuwsplatform WeMedia.
Volgens het nieuwsbericht verloor Bitmain in januari $345 miljoen en in februari $280 miljoen. Daarentegen boekte het bedrijf in maart $315 miljoen winst, wat het totale verlies in het eerste kwartaal van 2019 op $310 miljoen brengt.
Vermoedelijk worden de slechte prestaties van het bedrijf veroorzaakt door de verkoop van verouderde mining-chips, de 16nm chips, die nog maar een voor een kleine prijs verkocht worden. Het bedrijf verwacht daarom dat de winsten enorm zullen stijgen in de tweede helft van 2019 door de verkoop van de nieuwe 7nm mining-chips.
Tevens lanceerde Bitmain dit jaar meerdere producten omtrent kunstmatige intelligentie (AI), waaronder AI ASIC chips en AI-servers, die tevens zouden moeten zorgen voor een toenemende winst.
Een paar dagen geleden kondigde Bitmain en rivaal Canaan aan dat zij beide een initial public offering (IPO) willen houden in de Verenigde Staten. Bitmain zou van plan zijn een bedrag tussen de $300 en $500 miljoen op te halen.
Begin dit jaar sloot Bitmain zijn kantoor in Amsterdam als gevolg van een nieuwe strategie na de verliezen van het bedrijf.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie