Timo Bult Timo Bult
01/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2019 06:00

Mining-fabrikanten Canaan en Bitmain houden mogelijk IPO in de VS

icon-mining
Mining
mining-fabrikanten_canaan_en_bitmain_houden_mogelijk_IPO_in_de_VS

Een van de drie grote Chinese cryptocurrency mining-fabrikanten, Canaan Creative, is van plan zijn aandelen op een Amerikaanse beurs te noteren. Het hoopt hiermee zo’n $200 miljoen op te halen. Dit blijkt uit berichtgeving van IRFAsia dat op 31 juli een artikel publiceerde.
Volgens de berichtgeving heeft Canaan stilletjes een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend. Het bedrijf wil middels een zogenaamde Initial Public Offering (IPO) ruim $200 miljoen ophalen.
Dit is een lager bedrag dan dat het op wilde halen middels een beursgang op de Hong Kong Stock Exchange. Toen wilde het namelijk nog $1 miljard ophalen. Deze aanvraag werd echter afgekeurd vanwege zorgen rondom de industrie. Zo zei de Hong Kong Stock Exchange:

De beurs is zeer terughoudend om deze bitcoin mining-bedrijven daadwerkelijk goed te keuren omdat de industrie zo volatiel is. Er is een reëel risico dat ze over een jaar of twee gewoon niet meer kunnen bestaan. De HKEX wil niet de eerste beurs ter wereld zijn die dit goedkeurt en er één zien sterven.

Ook Bitmain, een andere grote Chinese mining-fabrikant, is van plan een IPO in de Verenigde Staten te houden. Naar verluidt heeft ook Bitmain zijn IPO-doel bijgesteld. In Hong Kong wilde het in eerste instantie nog $3 miljard ophalen, in de VS doelt het op een bedrag tussen de $300 tot $500 miljoen.
Op dit moment is het nog onduidelijk wat de twee bedrijven precies van plan zijn. In de VS mogen bedrijven dergelijke aanvragen namelijk heimelijk indienen.
Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
Advertentie