Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Mining-fabrikanten Canaan en Bitmain houden mogelijk IPO in de VS

Mining-fabrikanten Canaan en Bitmain houden mogelijk IPO in de VS

Een van de drie grote Chinese cryptocurrency mining-fabrikanten, Canaan Creative, is van plan zijn aandelen op een Amerikaanse beurs te noteren. Het hoopt hiermee zo’n $200 miljoen op te halen. Dit blijkt uit berichtgeving van IRFAsia dat op 31 juli een artikel publiceerde.

Volgens de berichtgeving heeft Canaan stilletjes een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend. Het bedrijf wil middels een zogenaamde Initial Public Offering (IPO) ruim $200 miljoen ophalen.

- Advertentie -

Dit is een lager bedrag dan dat het op wilde halen middels een beursgang op de Hong Kong Stock Exchange. Toen wilde het namelijk nog $1 miljard ophalen. Deze aanvraag werd echter afgekeurd vanwege zorgen rondom de industrie. Zo zei de Hong Kong Stock Exchange:

De beurs is zeer terughoudend om deze bitcoin mining-bedrijven daadwerkelijk goed te keuren omdat de industrie zo volatiel is. Er is een reëel risico dat ze over een jaar of twee gewoon niet meer kunnen bestaan. De HKEX wil niet de eerste beurs ter wereld zijn die dit goedkeurt en er één zien sterven.

Ook Bitmain, een andere grote Chinese mining-fabrikant, is van plan een IPO in de Verenigde Staten te houden. Naar verluidt heeft ook Bitmain zijn IPO-doel bijgesteld. In Hong Kong wilde het in eerste instantie nog $3 miljard ophalen, in de VS doelt het op een bedrag tussen de $300 tot $500 miljoen.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat de twee bedrijven precies van plan zijn. In de VS mogen bedrijven dergelijke aanvragen namelijk heimelijk indienen.

Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.235,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.300,26 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.300,48 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.300,98 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.340,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...