Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Mining-fabrikant Bitmain sluit kantoor in Amsterdam als gevolg van nieuwe strategie

Mining-fabrikant Bitmain sluit kantoor in Amsterdam als gevolg van nieuwe strategie

Bitmain heeft het als mining-fabrikant de afgelopen tijd moeilijk gehad. Naast het produceren van mining-apparaten minet het bedrijf zelf ook cryptocurrencies, maar vanwege de dalende markten behaalt het bedrijf steeds minder winsten uit mining-gerelateerde activiteiten.

Zo sloot het bedrijf eerder al een kantoor in Israël en hangt naar verluidt bij 50% van het personeel ontslag boven het hoofd. En nu sluit Bitmain dus ook haar kantoor in Amsterdam.

- Advertentie -

Bitmain meldt dat het sluiten van het kantoor het gevolg is van een strategieverandering. Het bedrijf wil zich namelijk op de lange termijn gaan richten:

Omdat we een duurzame en schaalbare onderneming voor de lange termijn willen bouwen, maken we aanpassingen in ons personeelsbestand en activiteiten. Dit omvat het besluit om onze kantoren in Amsterdam en Israël te sluiten.

Het bedrijf lijkt zich in onrustig vaarwater te bevinden. Zo wilde Bitmain een IPO houden in Hong Kong, maar de autoriteiten van dat land twijfelen eraan om de aanvraag goed te keuren. Ook werd onlangs duidelijk dat de twee co-CEO’s opstappen. De toekomst van het bedrijf kan dus op zijn zachts gezegd onzeker genoemd worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.209,91 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.113,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.171,19 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.182,04 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.183,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...