Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Cryptocurrency analist: sluiting mining-operaties Bitmain ‘niet zo erg als het lijkt’

Cryptocurrency analist: sluiting mining-operaties Bitmain ‘niet zo erg als het lijkt’

Bitmain, fabrikant van mining-hardware, lijkt al een tijd in de problemen te zitten. Zo zijn er geruchten dat tot 85% van het ongeveer 2.500 tellende personeelsbestand van het bedrijf ontslagen zal worden. Alex Krüger, een cryptocurrency commentator en onderzoeker claimt echter dat dit “niet zo erg is als het lijkt”, en niet het einde van Bitmain betekent.

Krüger vindt dat het nieuws dat Bitmain haar mining-divisie aan het reorganiseren is, uit proporties is getrokken. Zo zegt hij dat de mining-pools en andere mining-activiteiten van het bedrijf economisch gezien niet belangrijk zijn. Zo maakten de inkomsten uit de mining-pools slechts 1,5% van de totale omzet uit, en de inkomsten uit de eigen mining-activiteiten slechts 3,3%.

- Advertentie -

Gezien de geringe inkomsten, en het feit dat 20% van het personeel zich bezighoudt met de twee bovengenoemde operaties, is het dus niet gek dat Bitmain deze bedrijfstakken wat bijsnoeit.

Krüger verwacht daarnaast niet dat de hashrates, en dus de veiligheid van de netwerken, in gevaar komen. De verandering van Bitmain’s strategie zal in eerste instantie een daling van hashrates veroorzaken. Echter wordt de mining-hardware die Bitmain eerder gebruikte hoogstwaarschijnlijk doorverkocht en dus uiteindelijk weer gebruikt door andere miners. Daardoor zullen de hashrates weer aan kracht toenemen.

De ontslagen betekenen echter niet dat Bitmain weer helemaal op de rails zal zijn. Er bestaan namelijk geruchten dat er intern nog onrust heerst. Zo zouden de twee co-CEO’s binnenkort aftreden, echter heeft het bedrijf hier zelf nog niets over gemeld. Ook loopt de geplande IPO grote vertraging op vanwege de terughoudendheid van de toezichthouders in Hongkong.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.186,44 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.090,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.144,01 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.148,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.156,78 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...