Rico Engelbarts
11/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2019 10:45

Mining hardware fabrikant Bitmain stelt nieuwe CEO aan

icon-mining
Mining
mining_fabrikant_bitmain_stelt_nieuwe_CEO_aan

De slechte marktomstandigheden van het laatste deel van 2018 hebben een flinke impact gehad op de hele industrie. Ook mining heeft flinke klappen gekregen. Voor veel bedrijven is mining daarom verliesgevend geworden, met als gevolg dat Bitmain een groot deel van haar personeel moest ontslaan.
Met de huidige berichten over de moeilijkheden binnen het bestuur van Bitmain is het dan ook niet zo gek dat de twee oprichters hun posten verlaten. Wu Jihan en Zhan Ketuan waren allebei CEO van het bedrijf en hebben een aandeel van respectievelijk 21% en 37%. De nieuwe CEO zou volgens anonieme bronnen Wang Haichao worden, een technisch directeur van een Bitmain-kantoor in Peking.
Daarnaast wordt het plan om een mega datacenter in Texas te bouwen uitgesteld. Bitmain wilde er vanwege de goedkope elektriciteitsprijzen een datacenter bouwen, wat 400 banen zou genereren. Nu zou er naar verluidt wel een kleiner datacenter gebouwd gaan worden.
Volgens analisten is de situatie “minder erg dan het lijkt”. Volgens hen is het logisch dat Bitmain deze stappen neemt, aangezien de mining-markt een flinke klap heeft gekregen. Alsnog maakt Bitmain 75% van alle mining-hardware in de wereld. Alleen de eigen mining-activiteiten van het bedrijf verkeren door de marktomstandigheden in zwaar weer, echter vertegenwoordigen deze activiteiten maar een klein deel van de omzet van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie