Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mining hardware fabrikant Bitmain stelt nieuwe CEO aan

De slechte marktomstandigheden van het laatste deel van 2018 hebben een flinke impact gehad op de hele industrie. Ook mining heeft flinke klappen gekregen. Voor veel bedrijven is mining daarom verliesgevend geworden, met als gevolg dat Bitmain een groot deel van haar personeel moest ontslaan.

Met de huidige berichten over de moeilijkheden binnen het bestuur van Bitmain is het dan ook niet zo gek dat de twee oprichters hun posten verlaten. Wu Jihan en Zhan Ketuan waren allebei CEO van het bedrijf en hebben een aandeel van respectievelijk 21% en 37%. De nieuwe CEO zou volgens anonieme bronnen Wang Haichao worden, een technisch directeur van een Bitmain-kantoor in Peking.

- Advertentie -

Daarnaast wordt het plan om een mega datacenter in Texas te bouwen uitgesteld. Bitmain wilde er vanwege de goedkope elektriciteitsprijzen een datacenter bouwen, wat 400 banen zou genereren. Nu zou er naar verluidt wel een kleiner datacenter gebouwd gaan worden.

Volgens analisten is de situatie “minder erg dan het lijkt”. Volgens hen is het logisch dat Bitmain deze stappen neemt, aangezien de mining-markt een flinke klap heeft gekregen. Alsnog maakt Bitmain 75% van alle mining-hardware in de wereld. Alleen de eigen mining-activiteiten van het bedrijf verkeren door de marktomstandigheden in zwaar weer, echter vertegenwoordigen deze activiteiten maar een klein deel van de omzet van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.029,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.081,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.120,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.150,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.029,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.081,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.120,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.150,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...