Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) halving 2020 "meest dramatische" tot nu toe, McAfee stelt verwachting...

Bitcoin (BTC) halving 2020 “meest dramatische” tot nu toe, McAfee stelt verwachting bij

- Advertentie -

In een discussie op Twitter stellen analisten en commentatoren dat het komende bitcoin (BTC) halving event, in mei 2020, de meest dramatische zal zijn in de geschiedenis van Bitcoin. Met de huidige prijzen zou er namelijk per week $63 miljoen aan BTC minder op de markt verschijnen.

Voor degenen die denken dat het inflatieschema van Bitcoin met de tijd minder effectief is …

Bij de huidige prijzen (~ $ 8200) zal de halving van 2020 $51,7 miljoen/week aan nieuw geminde Bitcoin van de verkoopzijde verwijderen.

De stelling is dat het effect van de halving daardoor ook groter zal zijn dan de vorige halving events. Doordat de vraag gelijk blijft en de toevoer van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd, zou de prijs volgens de economische basisprincipes omhoog moeten.

Dit effect zou onderbouwt worden door Stock-to-Flow analyses waaruit blijkt dat de bitcoin koers zou kunnen gaan stijgen na de volgende halving. Het blijft echter afwachten wat de BTC koers precies zal gaan doen. Zo maakte litecoin (LTC) eerder dit jaar ook een halving event door, echter was het effect op de LTC koers niet groot.

McAfee: “Bitcoin naar $2 miljoen tegen einde 2020”

Ook John McAfee heeft weer van zich laten horen. Dit keer zegt hij te verwachten dat de bitcoin prijs tegen het einde van 2020 de $2 miljoen zal bereiken. Dit stelt hij tijdens een interview met AIBC Summit.

McAfee deed eerder al de voorspelling dat BTC tegen het eind van 2020 de $1 miljoen zal bereiken. Nu doet hij er dus nog een schepje bovenop. Zo zegt McAfee:

Run the f***ing numbers. Als Bitcoin eind 2020 minder dan $2 miljoen waard is, dan is de wiskunde zelf een gebrekkige teleurstelling.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...