Dit is waarom de bitcoin (BTC) halving waarschijnlijk meer effect zal hebben dan de litecoin (LTC) halving

Dit is waarom de bitcoin (BTC) halving waarschijnlijk meer effect zal hebben dan de litecoin (LTC) halving

Op 5 augustus werden de beloningen voor Litecoin-miners gehalveerd. Verwacht werd dat de litecoin (LTC) koers sterk zou gaan stijgen, wat aanvankelijk ook het geval was.  Echter is de koers uiteindelijk weer teruggezakt en is er niet veel veranderd ten opzichte van voor de halving. Hierdoor denken veel crypto-traders nu dat de aanstaande bitcoin (BTC) halving ook maar een klein effect zal hebben op de BTC koers. Dit is volgen de analist PlanB echter niet waar.

Volgens de analist heeft de litecoin koers namelijk vrijwel geen connectie met de stock-to-flow ratio. Deze ratio geeft in het geval van cryptocurrency aan hoe schaars een cryptocurrency is. PlanB schrijft in een tweet:

Sommige mensen denken dat omdat litecoin niet heeft gereageerd op de ltc-halving, de btc-halving ook niet relevant is voor #bitcoin. Die logica klopt niet. LTC-prijs heeft geen significante relatie met stock to flow, dus halveringen zijn inderdaad niet relevant. BTC prijs-s2f relatie is sterk.

Advertentie

Naast het feit dat bitcoins stock-to-flow relatie sterk is, is ook de relatie met de voorspelde stock-to-flow sterk. Daardoor kan bijvoorbeeld het model uit 2012 nog steeds worden toegepast.

De reden waarom litecoins relatie met de stock-to-flow ratio niet zo sterk is als die van bitcoin is niet volledig duidelijk. PlanB denkt echter dat het te maken heeft met het gebrek aan netwerkeffecten zoals futures, opties en liquiditeit.

Bovendien zouden veel litecoin-miners zijn gestopt nadat de beloningen werden gehalveerd en de prijs vrijwel gelijk bleef. Hierdoor is het netwerkgebruik achteruit gegaan en zijn de meeste supporters van het netwerk HODL’ers, die over het algemeen geen grote prijsbewegingen veroorzaken.

De beloningen voor bitcoin-miners worden naar verwachting op 17 mei 2020 gehalveerd. Deze beloningen gaan op dat moment van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.082,60 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.109,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.156,10 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€15.333,80 Kopen
Laatste nieuws