Timo Bult Timo Bult
19/11/2019 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2019 07:50

Bitcoin (BTC) koers onderuit en bereikt de $8.000, donkerrode cijfers bij altcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Koers van bitcoin heeft moeite met weerstand, maar blijft standhouden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is gisteren aan het begin van de avond begonnen aan een sterke neerwaartse beweging. Hierdoor bereikte bitcoin een nieuwe maandelijkse low. BTC trekt de altcoins met zich mee met hier en daar donkerrode cijfers.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur 3,2% in waarde en is daarmee nu volgens CoinMarketCap $179 waard. Ripple’s XRP (XRP) daalt 3,8% en is nu $0,2528 waard. De grootste daler is bitcoin SV (BSV) dat na een daling van 8,1% terugzakt naar $113,60. Bitcoin cash (BCH) zakt 7,7% terug en is nu $246,26 waard.
Kijkend naar de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt is te zien dat de markt een flinke klap heeft gekregen. De afgelopen 24 uur nam de marktkapitalisatie met $8,3 miljard af van $233,9 miljard naar op dit moment $225,6 miljard. De bitcoin dominantie blijft echter gelijk en is nu 66%.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De afgelopen dagen was meerdere keren te zien dat de BTC koers een periode zijwaarts handelde om vervolgens een flinke daling in te zetten. Ook nu was dit weer het geval. Na een periode van zijwaarts handelen, daalde bitcoin gisteren aan het begin van de avond naar een nieuw maandelijks dieptepunt.
De nieuwe low voor november komt daarmee op $8.015 te staan. De koers herstelde enigszins na de duikvlucht. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.129 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Mocht bitcoin de daling voortzetten dan zal de $8.000 mogelijk als sterke support fungeren. Echter kan de koers versnellen richting de $7.700 in het geval het door de $8.000 heen zakt. Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstand bij $8.200. Boven dit prijsniveau vormt de $8.400 mogelijk sterke weerstand, dit is waar de uurlijkse 100-Moving Average (MA) zich ook bevindt.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie