Timo Bult Timo Bult
15/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2019 10:45

Tom Lee: Bitcoin (BTC) naar $25.000 vanwege "netwerkeffect"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee: Bitcoin (BTC) naar $25.000 vanwege

Bitcoin (BTC) kan richting de $25.000 gaan stijgen dankzij het “netwerkeffect”, aldus Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat en bekend bitcoin-bull. Tijdens CNBC’s Street Signs Asia op 15 november maakt Lee de vergelijking tussen de aandelen van tech-reuzen en de waarde van bitcoin. Volgens hem heeft het alles te maken met het netwerkeffect.
Fundstrat voorspelde in 2017 dat bitcoin tegen 2022 ongeveer $25.000 waard zou zijn. Ondanks het feit dat BTC daar op dit moment nog een flink stuk onder zit, is dit doel volgens Lee “vrij gemakkelijk om te behalen”. Hij onderbouwt de voorspelling als volgt:

Cryptocurrencies zijn activa met een netwerkwaarde, wat betekent dat hoe meer mensen het bezitten, hoe groter de waarde. Het is in feite een logfunctie – dus als je het aantal gebruikers verdubbelt, krijgt je een verviervoudiging van waarde. Om naar $25.000 te stijgen, moet de prijs in wezen nog 4x stijgen, wat betekent dat het aantal mensen met bitcoin moet verdubbelen.

Netwerkwaarde houdt in dat hoe meer mensen een product gebruiken, hoe groter de waarde van dat product. Dit effect is vooral waar te nemen bij aandelen van technologiereuzen als Google, Apple, Facebook, Netflix en Amazon. Volgens Lee is een groot deel van het rendement dat voort vloeide uit deze aandelen het gevolg van het netwerkeffect:

70% van hun rendement [sinds publieke notering] wordt verklaard door de groei van het wereldwijde internet in die periode. Met andere woorden, het is een LOG-functie van de groei van internet, en dat is hoe cryptocurrencies zullen werken.

Eerder dit jaar noemde Lee bitcoin een “veilige haven” voor investeerders. Tijdens het interview met Fox Business stelde hij daarnaast dat BTC in 2019 een nieuwe all-time high (ATH) zal bereiken.
Bobby Lee, geen familie van Tom Lee, is ook positief over de toekomst van bitcoin. Volgens hem kan de bitcoin koers binnen 9 jaar voorbij de $500.000 schieten en zelfs de $1 miljoen bereiken.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie