Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Tom Lee: Bitcoin (BTC) naar $25.000 vanwege “netwerkeffect”

Bitcoin (BTC) kan richting de $25.000 gaan stijgen dankzij het “netwerkeffect”, aldus Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat en bekend bitcoin-bull. Tijdens CNBC’s Street Signs Asia op 15 november maakt Lee de vergelijking tussen de aandelen van tech-reuzen en de waarde van bitcoin. Volgens hem heeft het alles te maken met het netwerkeffect.

Fundstrat voorspelde in 2017 dat bitcoin tegen 2022 ongeveer $25.000 waard zou zijn. Ondanks het feit dat BTC daar op dit moment nog een flink stuk onder zit, is dit doel volgens Lee “vrij gemakkelijk om te behalen”. Hij onderbouwt de voorspelling als volgt:

Cryptocurrencies zijn activa met een netwerkwaarde, wat betekent dat hoe meer mensen het bezitten, hoe groter de waarde. Het is in feite een logfunctie – dus als je het aantal gebruikers verdubbelt, krijgt je een verviervoudiging van waarde. Om naar $25.000 te stijgen, moet de prijs in wezen nog 4x stijgen, wat betekent dat het aantal mensen met bitcoin moet verdubbelen.

- Advertentie -

Netwerkwaarde houdt in dat hoe meer mensen een product gebruiken, hoe groter de waarde van dat product. Dit effect is vooral waar te nemen bij aandelen van technologiereuzen als Google, Apple, Facebook, Netflix en Amazon. Volgens Lee is een groot deel van het rendement dat voort vloeide uit deze aandelen het gevolg van het netwerkeffect:

70% van hun rendement [sinds publieke notering] wordt verklaard door de groei van het wereldwijde internet in die periode. Met andere woorden, het is een LOG-functie van de groei van internet, en dat is hoe cryptocurrencies zullen werken.

Eerder dit jaar noemde Lee bitcoin een “veilige haven” voor investeerders. Tijdens het interview met Fox Business stelde hij daarnaast dat BTC in 2019 een nieuwe all-time high (ATH) zal bereiken.

Bobby Lee, geen familie van Tom Lee, is ook positief over de toekomst van bitcoin. Volgens hem kan de bitcoin koers binnen 9 jaar voorbij de $500.000 schieten en zelfs de $1 miljoen bereiken.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.952,91 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.952,91 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...