Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2019 14:45

Tom Lee: bitcoin (BTC) is een veilige haven, gaat nieuwe ATH bereiken eind 2019

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee: bitcoin (BTC) is een veilige haven, gaat nieuw ATH bereiken eind 2019

Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat Global, noemt bitcoin (BTC) een “veilige haven” voor investeerders en voorspelt een nieuwe all-time high (ATH) voor bitcoin tijdens een interview met Fox Business op 15 augustus.
Tijdens het interview werd Tom Lee gevraagd of bitcoin een echte veilige haven is. De voormalig Wall Street strateeg antwoordde met het volgende:

Ja. Je kunt het zien op de markten. Waar onrust heerst, stijgen en verhandelen de lokale bitcoin prijzen tegen een premium, omdat mensen proberen manieren te vinden om hun geld te beschermen. Dus ja.

Aldus Lee. Hij voegt daaraan toe dat bitcoin geen correlatie toont met de aandelen- en obligaties-markt, en dat het daarom een goed idee is om met bitcoin je portefeuille te diversifiëren.
Verder zegt de bekend bitcoin-bull dat BTC het erg goed doet dit jaar, aangezien de prijs nog rond $3.000 lag afgelopen december en inmiddels gestegen is naar $10.000 tot $12.000. Volgens Lee kan de koers van bitcoin nog grote sprongen maken tegen het einde van 2019:

Ik denk dat het [BTC prijs] tegen het einde van het jaar veel hoger zal zijn, en mogelijk op een nieuw hoogtepunt uitkomt. Ik denk dat als men een 1% of 2% wil toewijzen aan bitcoin als dekking tegen allerlei dingen die mis kunnen gaan, dat het een slimme gok is.

In gerelateerd nieuws zei Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, tijdens een interview met CNBC’s Fast Money ook dat bitcoin een “veilige haven” is voor investeerders.


Yusko zegt dat mensen die constant op de dagelijkse koersbewegingen van bitcoin letten het punt ervan missen. Volgens Yusko is het hele idee achter bitcoin dat het een store of value is. Men moet naar de lange termijn kijken, elke jaar is het laagste punt van de koers hoger dan het jaar daarvoor.
Ook Yusko adviseert mensen om “1, 2, 3 of 5%” van hun netto waarde in bitcoin te steken als bescherming tegen alle problemen in de fiat- en aandelenmarkten. Hij vindt dat de meeste aandelen en obligaties overgewaardeerd zijn.
Onlangs zei Tom Lee in een eerder interview met Fox Business dat de renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) goed is voor bitcoin (BTC). Toen voorspelde hij ook $20.000 voor BTC tegen het eind van dit jaar.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie