Timo Bult Timo Bult
01/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2019 17:20

Tom Lee: "Renteverlaging Federal Reserve positief voor bitcoin (BTC)"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, Thomas Lee, is van mening dat de recente renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) goed is voor bitcoin (BTC). In een interview met Fox Business op 31 juli merkte hij op dat bitcoin een macrohedge voor beleggers aan het worden is.
De FED verlaagde de rente op woensdag voor het eerst sinds de financiële crisis in 2008. Hoewel de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie gunstig blijven, is het de bedoeling om de huidige groei van de economie te ondersteunen, aldus Jerome Powell, de voorzitter van de FED.
In het interview met Fox Business laat Lee weten dat de ontwikkeling gunstig uit kan pakken voor bitcoin-investeerders. Zo stelt hij:

Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers tegen dingen die mis kunnen gaan. Renteverlaging voegt meer liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld naar allerlei risicovolle activa en ook in hedges, wat bitcoin helpt.

Tijdens het interview ging Lee daarnaast in om de situatie rondom Facebooks Libra. De cryptocurrency van de social-mediagigant krijgt sinds de bekendmaking te maken met een hoop kritiek. Volgens Lee hoeven Bitcoin-gebruikers zich echter geen zorgen te maken:

Libra is heel anders in zijn architectuur dan Bitcoin, dus ik denk dat sommige van zijn [Jerome Powell] opmerkingen eerlijk zijn voor wat betreft Libra, maar ze zijn niet echt van toepassing op Bitcoin.

Ten slotte deed Lee nog een kleine prijsvoorspelling voor bitcoin:

We hebben geen doelwit voor Bitcoin, maar het eerdere hoogtepunt was $20.000; ik denk dat er een goede mogelijkheid is dat Bitcoin dit jaar opnieuw zo hoog stijgt,

Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie