Tom Lee: “Renteverlaging Federal Reserve positief voor bitcoin (BTC)”

De mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, Thomas Lee, is van mening dat de recente renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) goed is voor bitcoin (BTC). In een interview met Fox Business op 31 juli merkte hij op dat bitcoin een macrohedge voor beleggers aan het worden is.

De FED verlaagde de rente op woensdag voor het eerst sinds de financiële crisis in 2008. Hoewel de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie gunstig blijven, is het de bedoeling om de huidige groei van de economie te ondersteunen, aldus Jerome Powell, de voorzitter van de FED.

In het interview met Fox Business laat Lee weten dat de ontwikkeling gunstig uit kan pakken voor bitcoin-investeerders. Zo stelt hij:

Advertentie

Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers tegen dingen die mis kunnen gaan. Renteverlaging voegt meer liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld naar allerlei risicovolle activa en ook in hedges, wat bitcoin helpt.

Tijdens het interview ging Lee daarnaast in om de situatie rondom Facebooks Libra. De cryptocurrency van de social-mediagigant krijgt sinds de bekendmaking te maken met een hoop kritiek. Volgens Lee hoeven Bitcoin-gebruikers zich echter geen zorgen te maken:

Libra is heel anders in zijn architectuur dan Bitcoin, dus ik denk dat sommige van zijn [Jerome Powell] opmerkingen eerlijk zijn voor wat betreft Libra, maar ze zijn niet echt van toepassing op Bitcoin.

Ten slotte deed Lee nog een kleine prijsvoorspelling voor bitcoin:

We hebben geen doelwit voor Bitcoin, maar het eerdere hoogtepunt was $20.000; ik denk dat er een goede mogelijkheid is dat Bitcoin dit jaar opnieuw zo hoog stijgt,

Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.884,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.900,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.944,00 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.126,80 Kopen
Laatste nieuws