Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Aantal bitcoin adressen met 1 BTC neemt af, maar is dit bullish of bearish voor de koers?

Het aantal bitcoin (BTC) adressen met één BTC erop is af aan het nemen. Volgens gegevens van analysebedrijf Glassnode staat deze momenteel op zijn laagst in vier maanden.

Normaliter wordt zo’n ontwikkeling als bearish gezien, maar dat is wellicht deze keer niet het geval. De afname gaat namelijk gepaard met de exploderende decentralized finance (DeFi) markt.

- Advertentie -

Vanwege de hype omtrent DeFi zetten steeds meer investeerders hun bitcoin om in wrapped bitcoin (WBTC). Bitcoin kan niet direct worden gebruikt in de meeste DeFi-projecten omdat deze op Ethereum (ETH) draaien.

WBTC is een ERC-20 versie van BTC en daarmee is het dus wel mogelijk voor investeerders om hun bitcoin alsnog vast te zetten in DeFi projecten. Analysebedrijf Skew Markets meldt dat de hoeveelheid WBTC op de markt enorm hard toeneemt en inmiddels richting een miljard USD stijgt.

Onlangs bleek dat de totale hoeveelheid van BTC in DeFi projecten al een miljard voorbij is. Er bestaan naast WBTC ook nog andere dergelijke projecten zoals renBTC, dat ook snel stijgt.

De afname van BTC adressen is dus wellicht juist bullish, aangezien het betekent dat deze bitcoins niet op de markt gedumpt worden, maar juist gebruikt worden om vast te zetten in DeFi. De hoevelheid BTC op cryptocurrency-exchanges neemt daarnaast juist af, wat kan leiden tot een lagere verkoopdruk, meldt Arcane Research.

Ook de hoeveelheid ethereum dat op beurzen staat neemt af, terwijl het in smart contracts (wat DeFi gebruikt) toeneemt:

Gegevens van DeFi Pulse laten zien dat de totale hoeveelheid vergrendeld (TVL) in DeFi alweer richting de $10 miljard stijgt en op het moment van schrijven op bijna $9,8 miljard staat, een all-time high (ATH).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.362,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.400,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.422,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.450,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.569,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.569,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.362,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.400,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.422,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.450,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...