Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2020 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2020 14:50

Aantal bitcoin adressen met 1 BTC neemt af, maar is dit bullish of bearish voor de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal bitcoin adressen met 1 BTC neemt af, maar is dit bullish of bearish voor de koers?

Het aantal bitcoin (BTC) adressen met één BTC erop is af aan het nemen. Volgens gegevens van analysebedrijf Glassnode staat deze momenteel op zijn laagst in vier maanden.
Normaliter wordt zo’n ontwikkeling als bearish gezien, maar dat is wellicht deze keer niet het geval. De afname gaat namelijk gepaard met de exploderende decentralized finance (DeFi) markt.
Vanwege de hype omtrent DeFi zetten steeds meer investeerders hun bitcoin om in wrapped bitcoin (WBTC). Bitcoin kan niet direct worden gebruikt in de meeste DeFi-projecten omdat deze op Ethereum (ETH) draaien.
WBTC is een ERC-20 versie van BTC en daarmee is het dus wel mogelijk voor investeerders om hun bitcoin alsnog vast te zetten in DeFi projecten. Analysebedrijf Skew Markets meldt dat de hoeveelheid WBTC op de markt enorm hard toeneemt en inmiddels richting een miljard USD stijgt.


Onlangs bleek dat de totale hoeveelheid van BTC in DeFi projecten al een miljard voorbij is. Er bestaan naast WBTC ook nog andere dergelijke projecten zoals renBTC, dat ook snel stijgt.
De afname van BTC adressen is dus wellicht juist bullish, aangezien het betekent dat deze bitcoins niet op de markt gedumpt worden, maar juist gebruikt worden om vast te zetten in DeFi. De hoevelheid BTC op cryptocurrency-exchanges neemt daarnaast juist af, wat kan leiden tot een lagere verkoopdruk, meldt Arcane Research.


Ook de hoeveelheid ethereum dat op beurzen staat neemt af, terwijl het in smart contracts (wat DeFi gebruikt) toeneemt:


Gegevens van DeFi Pulse laten zien dat de totale hoeveelheid vergrendeld (TVL) in DeFi alweer richting de $10 miljard stijgt en op het moment van schrijven op bijna $9,8 miljard staat, een all-time high (ATH).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie