Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Nu meer bitcoin (BTC) in DeFi vergrendeld dan de totale waarde van DeFi begin juni

Dat Decentralized Finance (DeFi) een snelgroeiende sector is, is geen nieuws. De afgelopen periode stegen veel DeFi tokens enorm hard en werd er ook voor enorme bedragen aan stablecoins, altcoins en bitcoin (BTC) in deze protocollen vergrendeld. Onlangs bereikte het aantal vergrendelde bitcoins in DeFi een belangrijke mijlpaal.

DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële producten. Denk hierbij aan gedecentraliseerde leningen waarbij iemand waarde kan vergrendelen in een smart contract om bijvoorbeeld een andere crypto te kunnen lenen.

- Advertentie -

Een van de cryptocurrencies die veel mensen vergrendelen is bitcoin. Volgens DeFi werd vanochtend de grens van 100.000 vergrendelde bitcoins bereikt, een tekenende mijlpaal voor de DeFi sector. Dat is meer dan 1 miljard dollar en ongeveer 900 miljoen euro waard.

Met de meer dan 100.000 bitcoins maakt bitcoin ongeveer 12% van de totale waarde van DeFi uit. Begin juni was de gehele DeFi sector nog slechts $1 miljard waard. Kortom, de ontwikkeling illustreert de snelheid waarmee DeFi opkomt.

De meeste bitcoins worden vergrendeld met Wrapped Bitcoin (WBTC). Een gebruiker kan bitcoin in dit protocol vergrendelen waarna de gebruiker WBTC ontvangt, een op Ethereum (ETH) gebaseerde token. 1 BTC staat gelijk aan 1 WBTC, echter kan de WBTC gebruikt worden op het Ethereum netwerk.

In totaal zit er nu voor $8,6 miljard aan crypto in DeFi. De ‘Total Value Locked in USD’ zakte de afgelopen dagen even terug van een niveau van $9,6 miljard. Dit is een direct gevolg van de dalende koersen.

Ten slotte nog een leuk weetje: In het Lightning Network, een bekende schalingsoplossing voor snellere bitcoin transacties, zit slechts iets meer dan 1.000 bitcoins vergrendeld. LN wordt op dit moment dus volledig overschaduwd door DeFi.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,54 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,54 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...