Timo Bult Timo Bult
15/09/2020 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 08:33

Nu meer bitcoin (BTC) in DeFi vergrendeld dan de totale waarde van DeFi begin juni

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nu meer bitcoin (BTC) in DeFi vergrendeld dan de totale waarde van DeFi begin juni

Dat Decentralized Finance (DeFi) een snelgroeiende sector is, is geen nieuws. De afgelopen periode stegen veel DeFi tokens enorm hard en werd er ook voor enorme bedragen aan stablecoins, altcoins en bitcoin (BTC) in deze protocollen vergrendeld. Onlangs bereikte het aantal vergrendelde bitcoins in DeFi een belangrijke mijlpaal.
DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële producten. Denk hierbij aan gedecentraliseerde leningen waarbij iemand waarde kan vergrendelen in een smart contract om bijvoorbeeld een andere crypto te kunnen lenen.
Een van de cryptocurrencies die veel mensen vergrendelen is bitcoin. Volgens DeFi werd vanochtend de grens van 100.000 vergrendelde bitcoins bereikt, een tekenende mijlpaal voor de DeFi sector. Dat is meer dan 1 miljard dollar en ongeveer 900 miljoen euro waard.
Met de meer dan 100.000 bitcoins maakt bitcoin ongeveer 12% van de totale waarde van DeFi uit. Begin juni was de gehele DeFi sector nog slechts $1 miljard waard. Kortom, de ontwikkeling illustreert de snelheid waarmee DeFi opkomt.
De meeste bitcoins worden vergrendeld met Wrapped Bitcoin (WBTC). Een gebruiker kan bitcoin in dit protocol vergrendelen waarna de gebruiker WBTC ontvangt, een op Ethereum (ETH) gebaseerde token. 1 BTC staat gelijk aan 1 WBTC, echter kan de WBTC gebruikt worden op het Ethereum netwerk.
In totaal zit er nu voor $8,6 miljard aan crypto in DeFi. De ‘Total Value Locked in USD’ zakte de afgelopen dagen even terug van een niveau van $9,6 miljard. Dit is een direct gevolg van de dalende koersen.
Ten slotte nog een leuk weetje: In het Lightning Network, een bekende schalingsoplossing voor snellere bitcoin transacties, zit slechts iets meer dan 1.000 bitcoins vergrendeld. LN wordt op dit moment dus volledig overschaduwd door DeFi.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie