Kevin Schijven Kevin Schijven
05/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2020 07:00

Aantal Bitcoin (BTC) automaten groeit snel naar 7.000 wereldwijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal Bitcoin automaten groeit snel naar 7.000 wereldwijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal cryptocurrency-pinautomaten is drastisch gestegen over de laatste twee jaar. De groei bedraagt ongeveer 3000 automaten in die periode en de automaten zijn nu in meer dan 70 landen te vinden.

Uit onderzoek van CoinATMRadar is gebleken dat er op het moment 7044 cryptocurrency-pinautomaten bestaan waarbij je niet alleen bitcoins (BTC) kunt pinnen, maar ook andere cryptocurrencyies als dash (DASH) of litecoin (LTC). De eerste automaat werd in gebruik genomen in 2013 door een koffiezaak in Vancouver. Het bedrijf genaamd Robocoin heeft deze destijds in de koffiezaak geïnstalleerd. De automaat geeft klanten de mogelijkheid om contant geld voor bitcoin om te wisselen en vice versa, en op de eerste dag dat het apparaat in gebruik werd genomen werd al meer dan $10.000 omgewisseld. 

Tegenwoordig zijn er meer dan 40 verschillende fabrikanten die deze automaten leveren, wat natuurlijk erg goed is voor de adoptie van cryptocurrency. Na de grote hype in 2017 en de duikvlucht van de koers in 2018 is het rustiger in de cryptocurrency-wereld, maar met de snelle opkomst van deze automaten en de aankomende Bitcoin halving in mei kunnen we in de komende jaren wellicht mooie dingen verwachten van deze markt. Daarnaast zal het natuurlijk fascinerend zijn om te zien hoe het aantal automaten blijft groeien.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!
David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie