Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Aantal Bitcoin (BTC) automaten groeit snel naar 7.000 wereldwijd

Aantal Bitcoin (BTC) automaten groeit snel naar 7.000 wereldwijd

Het aantal cryptocurrency-pinautomaten is drastisch gestegen over de laatste twee jaar. De groei bedraagt ongeveer 3000 automaten in die periode en de automaten zijn nu in meer dan 70 landen te vinden.

Uit onderzoek van CoinATMRadar is gebleken dat er op het moment 7044 cryptocurrency-pinautomaten bestaan waarbij je niet alleen bitcoins (BTC) kunt pinnen, maar ook andere cryptocurrencyies als dash (DASH) of litecoin (LTC). De eerste automaat werd in gebruik genomen in 2013 door een koffiezaak in Vancouver. Het bedrijf genaamd Robocoin heeft deze destijds in de koffiezaak geïnstalleerd. De automaat geeft klanten de mogelijkheid om contant geld voor bitcoin om te wisselen en vice versa, en op de eerste dag dat het apparaat in gebruik werd genomen werd al meer dan $10.000 omgewisseld. 

- Advertentie -

Tegenwoordig zijn er meer dan 40 verschillende fabrikanten die deze automaten leveren, wat natuurlijk erg goed is voor de adoptie van cryptocurrency. Na de grote hype in 2017 en de duikvlucht van de koers in 2018 is het rustiger in de cryptocurrency-wereld, maar met de snelle opkomst van deze automaten en de aankomende Bitcoin halving in mei kunnen we in de komende jaren wellicht mooie dingen verwachten van deze markt. Daarnaast zal het natuurlijk fascinerend zijn om te zien hoe het aantal automaten blijft groeien.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.159,93 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.055,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.117,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.120,16 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.121,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...