Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2023 09:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 09:12

Aantal bitcoin whales neemt snel af, wat doet koers na FOMC notulen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint weer iets volatieler te worden, al zit de koers vooralsnog in hetzelfde bereik sinds medio december. Bitcoin zakte gisteren eerst even naar $16.625 om vervolgens afgelopen nacht een flinke stijging te maken.

De koers schoot gedurende nacht met bijna 2% omhoog naar een piek rond $16.950. Bitcoin lijkt vanochtend vooralsnog stand te houden boven $16.850 en komt op het moment van schrijven uit op $16.857 op Binance en €15.870 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,9% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 40%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 39,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 29 (Fear).

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC minutes vandaag

Later vandaag worden de zogeheten Federal Open Market Committee (FOMC) minutes, oftewel de notulen van de laatste Federal Reserve meeting, gepubliceerd.

Nadat de Fed afgelopen maand na FOMC toch meer hawkish klonk dan verwacht, en een omkeer in het beleid qua renteverhoging mogelijk nog ver weg is, schoot de angst in de markt er weer in.

Er lijkt momenteel op de markt weinig hoop te zijn dat deze notulen een ander beeld zullen onthullen. De volgende FOMC meeting vindt pas 31 januari en 1 februari plaats.

Advertentie

Bitcoin miners zijn aan het accumuleren

Gisteren werd de zogeheten bitcoin mining difficulty iets verlaagt en dat verlicht mogelijk de druk op miners, al zal dat ook maar iets zijn. Toch zien we volgens analist IT Tech miners gelijk hun reserves aanvullen. Zij waren de laatste maanden gedwongen vrijwel al hun reserves te verkopen tegen lage prijzen om slechts overeind te blijven.

Ondertussen heeft Core Scientific, het grootste mining bedrijf ter wereld, besloten om de miners van Celsius Network uit te zetten. Het gaat dan om meer dan 37.000 apparaten dus dit kan een impact hebben op de globale hash rate. Later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin whales blijven verkopen

Alhoewel we in vorige marktupdates aangaven dat kleinere investeerders weer langzamerhand begonnen zijn met het accumuleren van BTC, zien we dit gedrag nog steeds niet terug bij de grootste investeerders: de whales. Analist Maartunn meldt dat het aantal bitcoin whales, investeerders met meer dan 1.000 BTC, blijft afnemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie