Ivo Melchers Ivo Melchers
27/03/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 15:30

Aantal holders met 1 of meer BTC stijgt naar een nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Jester-Flim

Nadat de Federal Reserve vorige week ervoor koos om de rente met 0,25% te verhogen, ging de bitcoin koers met 6,5% ten onder. Echter wist bitcoin (BTC) er ook weer bovenop te komen en zweeft het momenteel al een tijdje rond de $28.000.

Data van blockchain-analysebedrijf Glassnode laat zien dat bitcoin investeerders geen ruis ervaren van de huidige bankencrisis en volatiliteit als het aankomt op het kopen van bitcoin.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeerders met 1+ BTC

Glassnode laat namelijk zien dat het aantal adressen met minimaal 1 BTC is gestegen tot een nieuwe all-time high van 989.875. Van het totale aantal adressen dat op het moment BTC bezit staat 70%, of ongeveer 31,96 miljoen wallets, in het groen. De koersstijging van dit kwartaal heeft er uiteraard toe geleid dat veel meer adressen nu een winst mogen opschrijven. In 2023 is de bitcoin koers namelijk al met maar liefst 67% de lucht in geschoten.

Advertentie

Bankencrisis: effect op bitcoin

De Amerikaanse centrale bank wordt te midden van de huidige bankencrisis in een spagaat gedrukt. Het verhogen van de rente is het middel om de inflatie te bestrijden, maar tegelijkertijd zijn er banken die het leven hebben moeten laten. Dankzij laatstgenoemde had de markt toch wellicht wat hoop dat de renteverhoging tijdens afgelopen Federal Open Market Committee (FOMC) op een pauze werd gezet. Echter hield Fed voorzitter Jerome Powell voet bij stuk: hij zei bijvoorbeeld dat de Fed de rente verder zal verhogen als dat nodig is. Hij denkt verder ook niet dat de rente dit jaar omlaag zal worden gebracht.

Het in Singapore gevestigde financiële dienstverlener-bedrijf Matrixport zei dat investeerders hoogstwaarschijnlijk angstig blijven als gevolg van de huidige problemen in de traditionele financiële wereld, terwijl ze op zoek zijn naar alternatieven zoals bitcoin. Dit reflecteert zich tot op heden ook goed tot de BTC koers: sinds 10 maart staat BTC al maar liefst 40% in het groen.

Onlangs kon je tevens in het Bitcoin nieuws lezen dat als direct gevolg van de bankencrisis er veel minder volume in de crypto markt zit. Om precies te zijn staat de liquiditeit nu op het laagste punt in tien maanden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie