Roan Egberts Roan Egberts
01/03/2024 20:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 19:39

Aftellen tot Bitcoin halving: nog 50 dagen tot historisch fenomeen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aftellen tot Bitcoin halving: nog 50 dagen tot historisch fenomeen

Foto: T.Dallas/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) halving komt steeds dichterbij. Volgens schattingen van GoinGecko en OKLink is de volgende Bitcoin halving iets meer dan 50 dagen verwijderd. Pak snel je agenda erbij en omcirkel deze datum als mogelijke optie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin halving op 21 april

Miners ontvangen beloningen door het ‘minen’ oftewel ontdekken van nieuwe blokken. Om de 210.000 blokken komt er een halving, die ongeveer elke 4 jaar plaatsvindt. Bij de komende halving gaan de blokbeloningen die miners krijgen van 6,25 bitcoin naar 3,125 bitcoin. Het doel van een halving is om inflatie tegen te gaan.

Bron: bitcoinblockhalf.com

Volgens de countdown van Coingecko en OKLink zou het volgende halving evenement plaatsvinden op 21 april 2024. Dat zou betekenen dat het nog 50 dagen duurt of ongeveer 7.300 blokken verderop.

Advertentie

Geschiedenis Bitcoin halving

De komende bitcoin halving zou de vierde halving ooit zijn in de geschiedenis van Bitcoin. Het begon allemaal in 2012 toen de eerste halving plaatsvond. De blokbeloningen voor miners halveerde toen van 50 BTC naar 25 BTC. De tweede vond plaats in 2016 en ging van 25 BTC naar 12,5 BTC. Op 11 mei 2020 heeft tot nu toe de laatste halving plaatsgevonden en zijn de blokbeloningen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC gegaan.

De laatste bitcoin halving zou plaatsvinden rond het jaar 2140, wat betekent dat miners daarna alleen nog kunnen verdienen aan transactiekosten. Ook een leuk feitje: met de prijs van vandaag zouden miners voor de eerste halving, destijds gemined, een blokbeloning krijgen van omgerekend 3.115.000 dollar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin prijs hoger dan ooit voor halving

De prijs van bitcoin is hoger dan ooit voor een halving. Eerder deze week raakte bitcoin nog de 64.000 dollar aan en daarmee stond het slechts 10 procent onder zijn vorige all-time high. In november 2021 bereikte bitcoin zijn recordprijs van 69.000 dollar

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld op 61.850 dollar. Februari bleek een erg goede crypto maand waarin bitcoin met grofweg 47 procent steeg. Dit was de grootste procentuele stijging sinds december 2020.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie