Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2024 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 16:40

AI gaat cruciaal worden bij handelen volgens JPMorgan, ook in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF's

Foto: testing/Shutterstock

JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, heeft onlangs onthuld dat institutionele handelaren en investeerders steeds meer inzetten op kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) als de toekomst van handel. Volgens het onderzoek onder 4.010 institutionele handelaren uit 65 landen gelooft maar liefst 61% dat AI en ML binnen de komende drie jaar de meest impactvolle technologieën zullen zijn die de handel zullen vormgeven, ook binnen de crypto handel

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

AI in crypto trading

De “e-Trading Edit: Insights from the Inside” enquête van JPMorgan laat een significante verschuiving zien in de perceptie van technologieën die het handelen op de markt zullen domineren. AI en ML stonden bovenaan de lijst, gevolgd door application programming interface (API) integratie, die door 13% van de respondenten werd gekozen als een van de belangrijkste technologieën, dat meldt Cointelegraph.

Uiteraard heeft dit groeiende belang van AI in de handel ook invloed op de crypto-handel. Wellicht dat we komende jaren dus steeds meer AI-tools gaan zien waarmee crypto gebruikers hun favoriete coins kunnen verhandelen op allerlei verschillende handelsplatformen.

Dit markeert een opmerkelijke groei van AI in de sector, aangezien deze technologie slechts twee jaar geleden door 25% van de respondenten als belangrijk werden beschouwd. Deze toename wijst op een snel groeiend vertrouwen in de potentie van AI om de handelssector te innoveren en gaat natuurlijk ook gepaard met de opkomst van AI in het algemeen.

Interessant is dat de enquête ook een groeiende scepsis aan het licht bracht over de rol van andere technologieën in de handel, waaronder mobiele handelsapplicaties en blockchain. Sinds 2022 hebben deze technologieën respectievelijk 18% en 23% van de investeerderskeuzes als veelbelovende technologieën voor handel verloren. Als we het rapport van JPMorgan dus mogen geloven is blockchain achterop AI geraakt.

Advertentie

De crypto-uitdaging

Terwijl institutionele beleggers hun geloof in AI verdubbelen voor handelsdoeleinden, lijkt hun bereidheid om zich te wagen aan cryptocurrency-handel af te nemen. Volgens de resultaten van de enquête heeft 78% van de institutionele handelaren geen plannen om binnen de komende vijf jaar cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of digitale munten te verhandelen. Dit percentage is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen 72% aangaf geen interesse te hebben in dergelijke activa. Dit is interessant, gezien het feit dat het percentage respondenten dat al met crypto handelt of is begonnen met handelen licht is gestegen van 8% in 2023 naar 9% in 2024.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie