Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2024 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 16:40

AI gaat cruciaal worden bij handelen volgens JPMorgan, ook in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum ETF zal niet snel volgen, leggen grote banken als JPMorgan uit

Foto: testing/Shutterstock

JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, heeft onlangs onthuld dat institutionele handelaren en investeerders steeds meer inzetten op kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) als de toekomst van handel. Volgens het onderzoek onder 4.010 institutionele handelaren uit 65 landen gelooft maar liefst 61% dat AI en ML binnen de komende drie jaar de meest impactvolle technologieën zullen zijn die de handel zullen vormgeven, ook binnen de crypto handel

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AI in crypto trading

De “e-Trading Edit: Insights from the Inside” enquête van JPMorgan laat een significante verschuiving zien in de perceptie van technologieën die het handelen op de markt zullen domineren. AI en ML stonden bovenaan de lijst, gevolgd door application programming interface (API) integratie, die door 13% van de respondenten werd gekozen als een van de belangrijkste technologieën, dat meldt Cointelegraph.

Uiteraard heeft dit groeiende belang van AI in de handel ook invloed op de crypto-handel. Wellicht dat we komende jaren dus steeds meer AI-tools gaan zien waarmee crypto gebruikers hun favoriete coins kunnen verhandelen op allerlei verschillende handelsplatformen.

Dit markeert een opmerkelijke groei van AI in de sector, aangezien deze technologie slechts twee jaar geleden door 25% van de respondenten als belangrijk werden beschouwd. Deze toename wijst op een snel groeiend vertrouwen in de potentie van AI om de handelssector te innoveren en gaat natuurlijk ook gepaard met de opkomst van AI in het algemeen.

Interessant is dat de enquête ook een groeiende scepsis aan het licht bracht over de rol van andere technologieën in de handel, waaronder mobiele handelsapplicaties en blockchain. Sinds 2022 hebben deze technologieën respectievelijk 18% en 23% van de investeerderskeuzes als veelbelovende technologieën voor handel verloren. Als we het rapport van JPMorgan dus mogen geloven is blockchain achterop AI geraakt.

Advertentie

De crypto-uitdaging

Terwijl institutionele beleggers hun geloof in AI verdubbelen voor handelsdoeleinden, lijkt hun bereidheid om zich te wagen aan cryptocurrency-handel af te nemen. Volgens de resultaten van de enquête heeft 78% van de institutionele handelaren geen plannen om binnen de komende vijf jaar cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of digitale munten te verhandelen. Dit percentage is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen 72% aangaf geen interesse te hebben in dergelijke activa. Dit is interessant, gezien het feit dat het percentage respondenten dat al met crypto handelt of is begonnen met handelen licht is gestegen van 8% in 2023 naar 9% in 2024.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie