Tim Kamp Tim Kamp
12/05/2024 21:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 17:48

Alle crypto-ETF’s komen op de blockchain, zegt topman vermogensbeheerder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, ethereum en nog meer crypto in handen van CEO vermogensbeheerder

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Blockchain-technologie wint steeds meer terrein in de huidige samenleving. De CEO van Franklin Templeton, Jenny Johnson, heeft onlangs haar visie gedeeld over hoe deze technologie traditionele financiële instrumenten kan transformeren. Zij zoomt daarbij in op Exchange-Traded Funds (ETF’s) en beleggingsfondsen. Ook is ze zeer te spreken over tokenization en kunstmatige intelligentie (AI).

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging

Johnson lyrisch over blockchain-implementatie

Johnson benadrukte de potentie van blockchain om efficiëntie en transparantie te brengen in de wereld van vermogensbeheer. In een recent interview met Bloomberg legde ze uit dat blockchain kan helpen bij het verbeteren van de handel in ETF’s en beleggingsfondsen. Op die manier kunnen vrijwel alle processen sneller en kosteneffectiever worden.

In de Milken Institute Global Conference in Californië vertelde Johnson dat ze groot fan is van blockchain. De technologie achter crypto werd al zes tot acht maanden achter de schermen getest bij de vermogensbeheerder. Het gaat voornamelijk om het verwerken van financiële accountgegevens met behulp van de blockchain.

De eerste resultaten zijn positief, erkent de CEO. Zo zegt ze “verbaast te zijn over hoe veel goedkoper het was om het op de blockchain uit te voeren”. Daar aan voegt ze het volgende toe:

“Het is een zeer efficiënte technologie en we denken dat het veel nieuwe investeringsmogelijkheden zal openen. En, eerlijk is eerlijk, uiteindelijk denk ik dat ETF’s en beleggingsfondsen allemaal op blockchain komen.”

Jenny Johnson is de bestuursvoorzitter van Franklin Templeton, een wereldwijd bekende vermogensbeheerder met ruim $1,6 biljoen in beheer. Als CEO speelt ze een leidende rol in het bedrijf dat in 1947 werd opgericht door haar grootvader. Vorig jaar stond Johnson op de 61ste plaats in de lijst van 100 machtigste vrouwen ter wereld van het zakenblad Forbes.

Advertentie

Microsoft-samenwerking voor kunstmatige intelligentie

Haar voorspelling over ETF’s en beleggingsfondsen komt voort uit de kosten die immens hoog zijn. De kosten zitten hem in het verifiëren van financiële data en gegevens. De blockchain kan dit sneller, veiliger en bovendien goedkoper. Ook zegt ze dat “in het geval van blockchain er maar één bron van de waarheid is.”

Johnson is er overigens ook niet vies van om diep te duiken in de nieuwste ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie. AI kent zo zijn voordelen, al waarschuwt de CEO wel voor de inconsistentie in sommige gevallen.

Desalniettemin is Franklin Templeton onlangs een partnerschap aangegaan met het grote Microsoft. Er gaat een AI-gestuurde verkoopassistent gebouwd worden. Verder ziet Johnson bij ‘generative AI’ dat de vertaalmogelijkheden eindeloos zijn. Veel taalbarrières kunnen in de financiële industrie teniet gedaan worden.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie