Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2024 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 10:45

JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF's

Foto: testing/Shutterstock

JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft recent geïnvesteerd in bitcoin (BTC).

De enorme investeringsbank heeft aandelen gekocht van meerdere bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), oftewel beursgenoteerde fondsen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

JPMorgan koopt bitcoin (BTC) ETF’s

JPMorgan heeft maar liefst $760.000 aan aandelen van de bitcoin-ETF’s gekocht. Dat blijkt uit een document ingediend door JPMorgan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De bank heeft aandelen gekocht van meerdere bitcoin-ETF’s. Het gaat dan om ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Bitwise Bitcoin ETF (BITB).

Daar blijft het opvallend genoeg niet bij. Uit het document blijkt dat JPMorgan ook aandelen heeft gekocht van Bitcoin Depot, een bitcoin geldautomatenbedrijf. Deze aandelen zijn echter slechts zo’n $47.000 waard.

Advertentie

Meer grote financiële partijen bezitten de bitcoin-ETF’s

Het is enigszins verrassend dat JPMorgan zoveel aandelen in bitcoin-ETF’s bezit. Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, is herhaaldelijk zeer negatief geweest over bitcoin. Hij heeft het over de afgelopen jaren vaker als fraude bestempeld, zelfs vorige maand nog.

JPMorgan is overigens niet de enige grote partij die de bitcoin-ETF’s gekocht heeft. Zo kwam onlangs naar buiten dat Wells Fargo, ook een enorme Amerikaanse bank, heeft geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

Wells Fargo heeft echter slechts zo’n $140.000 geïnvesteerd in de ETF’s, maar het heeft opvallend ook in Bitcoin Depot belegd.

Onlangs kwam ook naar buiten dat Susquehanna International Group, een groot internationaal handelsfirma, meer dan $1 miljard had geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

De langverwachte Amerikaanse bitcoin-ETF’s werden in januari dit jaar voor het eerst goedgekeurd en hebben al miljarden aan kapitaal opgehaald.

De fondsen maken het voor beleggers gemakkelijker om in bitcoin te investeren en opent de deuren voor institutionele beleggers in de VS naar bitcoin.

Hoewel er gespeculeerd werd dat het voornamelijk alleen particuliere beleggers de ETF’s hadden gekocht, blijkt nu uit kwartaalrapporten van de SEC dat toch ook een aantal grote institutionele spelers gekocht hebben.

Houd er echter rekening mee dat JPMorgan waarschijnlijk niet heeft belegd voor directe blootstelling aan bitcoin, maar vooral als market maker.

De bitcoin-ETF’s presteerden extreem goed begin dit jaar, maar de laatste weken valt dat tegen en zien de fondsen vooral een uitstroom. Afgelopen vrijdag kwam de netto-uitstroom voor de ETF’s op $84,7 miljoen uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie