Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2024 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 09:38

Grote Amerikaanse bank blijkt in bitcoin ETF’s te investeren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
grote amerikaanse bank investeert in BTC ETF's

Foto: Shutterstock/24K-Production

Wells Fargo, de op twee na grootste bank van de Verenigde Staten, heeft zijn betrokkenheid bij spot bitcoin (BTC) ETFs onthuld. Het is zoveelste grote bank die achter de schermen in BTC ETF’s blijkt te investeren. De interesse van grote financiële instellingen in crypto lijkt alsmaar te groeien.

Groei van bitcoin ETFs

Hoewel het volgens het SEC-document niet gaat om extreem grote bedragen, is de betrokkenheid van Wells Fargo bij bitcoin ETFs, waaronder de Grayscale Bitcoin Trust en de ProShares ETF, belangrijk voor de cryptomarkt. Naast Wells Fargo heeft bijvoorbeeld ook de Bank of New York Mellon Corporation (BNY Mellon) geïnvesteerd in bitcoin ETFs. Deze bewegingen van prominente financiële instituties zijn een duidelijk voorbeeld van de erkenning van bitcoin’s potentieel als een assetklasse.

De adoptie van bitcoin ETFs heeft tegelijkertijd ongekende snelheden bereikt. BlackRock’s IShares Bitcoin Trust (IBIT) bereikte bijvoorbeeld binnen 49 dagen een mijlpaal van 10 miljard dollar aan activa, een prestatie die eerder bijna drie jaar in beslag nam voor andere ETFs. Dit record laat de sterke vraag zien, een signaal dat steeds meer investeerders geïnteresseerd raken in deze markt.

Belang voor de cryptomarkt

Het toenemende aantal investeringen in bitcoin ETFs door vooraanstaande banken markeert een belangrijk moment in de acceptatie van cryptocurrencies binnen de traditionele financiële sector. Dit zou niet alleen de manier waarop institutionele beleggers met bitcoin omgaan kunnen veranderen, maar ook hoe zij de potentie van cryptocurrencies als geheel zien. Met verdere institutionele betrokkenheid en gereguleerde investeringsvehikels zoals bitcoin ETFs, zou de toekomst van crypto-investeringen nog veelbelovend kunnen blijken te zijn.

Naarmate steeds meer grote financiele instellingen blootstelling aan bitcoin krijgen, wordt crypto in het algemeen ook steeds meer ‘mainstream’. Dit is extreem belangrijk voor vrijwel elke cryptobelegger. De vraag naar cryptocurrencies zoals BTC kan nog veel verder groeien, wat vervolgens weer een postief effect op de koers zal gaan hebben.

Wellicht dat dit effect nog verder versterkt zal worden door de eventuele komst van ethereum ETF’s. Of en wanneer deze ETF’s zullen verschijnen is nog niet bekend, maar veel analisten zijn voorzichtig hoopvol. Desalniettemin moet er nog een hoop gebeuren voordat ook ETH ETf’s een feit zijn. Een paar dagen geleden stelde de SEC nog een beslissing uit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie