Roy van Krieken Roy van Krieken
01/12/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2022 19:05

Allergrootste vermogensbeheerder: ‘Crypto kan voor revolutie zorgen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El fundador de Cardano se desentiende del ETF de Bitcoin de Blackrock

Foto: rblfmr / Shutterstock.com

De CEO van de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld BlackRock, Larry Fink, heeft zich onlangs uitgesproken over de ondergang van crypto exchange FTX. Volgens Fink heeft de token van FTX, FTT, voor een groot deel bijgedragen aan het drama, maar blijft ondanks dit alles de technologie achter de token revolutionair.

Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FTT token

De CEO en voorzitter van de vermogensbeheerder, die meer dan $8 biljoen aan activa onder beheer heeft, zei dit tijdens een bijeenkomst van de New York Times gisteren. Opmerkelijk is het feit dat Fink erkent dat de technologie waarmee de token van FTX werd gecreëerd baanbrekend is en dat dit in de toekomst op grote schaal gebruikt zal gaan worden in de financiële sector.

Niet alleen FTX had natuurlijk een eigen exchange token. Andere exchanges zoals Binance en Crypto.com hebben eveneens een gecentraliseerde exchange token in circulatie. Volgens Fink zullen de meeste van deze bedrijven en tokens echter vroeg of laat niet meer bestaan.

Desalniettemin verwacht Fink grote dingen van ‘getokeniseerde activa’. Hij stelt dat de vorige evolutie van de wereld van het investeren teweeg werd gebracht door de komst van exchange traded funds (ETF). Dit zorgde ervoor dat de manier waarop er werd geïnvesteerd totaal op de schop werd genomen.

De volgende evolutie zal ontstaan door tokenization, aldus de BlackRock CEO. Dat zijn serieuze woorden en een behoorlijke voorspelling. 

“Ik geloof dat de volgende generatie voor markten, tokenization van effecten zal zijn.”

Effecten als tokens?

Vervolgens ging hij in op enkele van de potentiële voordelen van tokenization, waarbij hij suggereerde dat het het ecosysteem van beleggen zou veranderen. In plaats van op banken te vertrouwen zouden onmiddellijke transacties mogelijk zijn middels blockchain technologie.

“Denk aan onmiddellijke afwikkeling van obligaties en aandelen, geen tussenpersonen, we gaan de kosten nog drastischer omlaag brengen,” 

De woorden van Fink laten duidelijk zien dat hij gelooft dat de crypto industrie een toekomst heeft. Daar bovenop lijkt deze toekomst volgens Fink behoorlijk rooskleurig te zijn, met mogelijk de potentie om een revolutie binnen de traditionele wereld te ontketenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie