Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2020 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2020 15:45

"Als de wereld bitcoin (BTC) zou begrijpen zou de prijs $1 miljoen tot $10 miljoen zijn"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Als de wereld bitcoin (BTC) zou begrijpen zou de prijs $1 miljoen tot $10 miljoen zijn

Dan Held, directeur bedrijfsontwikkeling van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, gaat in een nieuw artikel op het stroomverbruik van bitcoin (BTC) in en zegt dat als de wereld bitcoin zou begrijpen, het $1 miljoen of zelfs $10 miljoen waard zou zijn.
Held heeft op 27 januari een nieuw blogartikel gepubliceerd over het stroomverbruik van bitcoin. In het artikel ontkracht Held het idee dat bitcoin (BTC) enorm veel stroom verbruikt en dat het een verspilling van energie is. Als eerst meldt Held dat alle dingen in onze levens gebonden zijn aan de prijs van energie:

Alle dingen in ons leven hangen nauw samen met de prijs van energie. Het zuiveren van water vereist energie. Het transporteren van producten vereist energie. Voor de productie van producten is energie nodig. Koken vereist energie. Koelkasten en diepvriezers hebben energie nodig.

In een vrije markt weerspiegelen de kosten van een goed grotendeels de energie die wordt gebruikt om dat goed te produceren. Omdat vrije markten de laagst geprijsde goederen aanmoedigen, wordt de energie die wordt gebruikt voor het produceren van goederen geminimaliseerd. Geld, wat de representatie is van het werk dat nodig is om goederen en diensten te genereren, kan ook worden beschouwd als opgeslagen energie.

Aldus Held. Vervolgens meldt hij dat het Proof-of-Work (PoW) mechanisme, dat onderliggend is aan bitcoin, een bewijs is van energieverbruik. Het zou de “meest simpele en eerlijke manier” zijn om aan te tonen dat energie gebruikt is om een commodity, oftewel handelswaar, met monetaire waarde te produceren.

PoW gaat over natuurkunde, niet over code. Bitcoin is een superhandelsgoed, gecreëerd uit energie, de fundamentele grondstof van het universum. PoW zet elektriciteit om in digitaal goud.

Verder meldt Held dat het feit dat Proof-of-Work duur is niet een onbedoelde fout is, maar juist een positieve eigenschap. Mocht het goedkoop zijn dan zou het netwerk gemakkelijk zijn om aan te tasten en het punt is juist dat het onveranderbaar is.
Held vergelijkt in het artikel ook de jaarlijkse kosten en energieverbruik van bitcoin met traditionele systemen die onderliggend zijn aan fiatvaluta:

Jaarlijkse kosten Gigajoule aan verbruik
Goudmijnen $105 miljard 475 miljoen GJ
Goud recycling $40 miljard 25 miljoen GJ
Papiergeld en munten $28 miljard 39 miljoen GJ
Banksysteem $1,870 miljard 2,340 miljoen GJ
Overheden $27,600 miljard 5,861 miljoen GJ
Bitcoin mining $4.5 miljard 183 miljoen GJ

Tevens benoemt Held een artikel van de Nederlander Alex de Vries, auteur van de Digiconomist, die onheil voorspelde door het stroomverbruik van bitcoin. De meeste soortgelijke artikelen zijn op zijn analyse gebaseerd. Held zegt dat het een “slechte berekening is van het energieverbruik” en dat het “opzettelijk misleidend” is.

Als iedereen ter wereld bitcoin en de huidige macro-omgeving zou begrijpen, dan zou de prijs $1 miljoen tot $10 miljoen per bitcoin zijn.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie