Rico Engelbarts
20/08/2018 12:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2018 12:49

Altcoins nemen iets in waarde af, Bitcoin redelijk stabiel rond $6.400

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin en altcoin prijs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de afgelopen 24 uur is de waarde van de cryptomarkt lichtjes gedaald van $215 miljard naar minder dan $213 miljard. De prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum vertonen wel enige vorm van stabiliteit. Bitcoin laat in tegenstelling tot de meeste altcoins een klein plusje van 0,60% zien.
De meeste grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), EOS (EOS) en Ethereum (ETH) behaalden afgelopen weekend nog winsten van tussen de 1% en 5%, maar een hoop van die winsten gingen in de vroege ochtend van maandag 20 augustus weer verloren.
Vrijdag 17 augustus registreerden tokens waaronder VeChain (VET), Ontology (ONT), Nano, 0x (ZRX) en BAT nog enkele van hun sterkste prestaties ten opzichte van Bitcoin ooit. VeChain en Ontology stegen beide met meer dat 70% tegenover de Amerikaanse dollar, en tussen de 30% en 60% ten opzichte van Bitcoin en Ethereum. De prijzen van de tokens daaden echter weer die dag daarop, mogelijk als gevolg van een overreactie van beleggers op een kleine corrigerende rally die leidde tot de prijsstijging van Bitcoin van $5.850 naar $6.400.
Alex Kruger, crypto-handelaar en marktanalist, suggereerde dat beleggers hun handen overspeeld hebben tijdens het herstel op korte termijn, dat veroorzaakt werd door sterke oververkochte condities, die zich plaatsvonden in de cryptomarkt. Hij benadrukte dat hoewel de corrigerende rally van Bitcoin grotendeels gunstig was voor de markt, omdat het ademruimte bood voor andere grote cryptocurrencies en tokens, het uitbreken boven de $6.000 voor Bitcoin, niet het begin van een goede rally hoeft te beteken:

“BTC kwam niet boven de $6.600 uit, en het hele crypto-complex viel als een kaartenhuis in elkaar. Een sterke opleving veroorzaakt door massaal oververkochte niveaus betekent niet dat een nieuwe bull-run begonnen is.”

Arthur Hayes, CEO van crypto-exchange BitMEX heeft meermaals aangegeven dat hij denkt dat Bitcoin eerst een bodem van rond de $5.000 zal moeten bereiken, voordat het aan een goede rally kan beginnen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie