Timo Bult Timo Bult
09/04/2019 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2019 08:00

Altcoins verliezen momentum, mogelijke correctie bitcoin (BTC) aanstaande

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat de cryptocurrencies vorige week nog flinke prijsbewegingen maakten, lijkt de vaart er nu een beetje uit te zijn. Het zijn vooral de altcoins die het op dit moment slecht doen, met hier en daar correcties van -4%. Is dit een teken dat ook bitcoin (BTC) binnenkort zal gaan corrigeren?
In de afgelopen 24 uur verloor de totale crypto-markt zo’n $5 miljard aan marktkapitalisatie. Vorige week bereikte de marktkapitalisatie nog een nieuwe all time high (ATH) voor 2019 van $186 miljard. Die is nu teruggezakt naar $180 miljard.
Nog een teken dat vooral de altcoins af beginnen te koelen is de bitcoin dominantie. Die zakte eerder nog terug naar 37%, wat aangeeft dat het aandeel van de marktkapitalisatie van bitcoin kleiner werd naar mate de altcoins in waarde toenamen. Die dominantie is nu weer 50%.
Het is onduidelijk of traders hun altcoin-posities sluiten en bitcoin-posities openen, of dat dit een teken is dat BTC zelf ook een flinke correctie zal gaan maken in de nabije toekomst. Eerder werd al duidelijk dat de huidige prijsrally misschien ietwat voorbarig was gezien de parabolische cyclus die bitcoin normaal gesproken doormaakt.
Op dit moment is de prijs van bitcoin (BTC) $5.247 op Bitfinex na 1,23% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. BTC heeft het al een aantal dagen moeilijk om de resistance op $5.330 te doorbreken. Dit prijsniveau tikte het al drie keer aan in de afgelopen week. Op dit moment vormt bitcoin op de 1H-grafiek een stijgend driehoekspatroon, wat aangeeft dat er mogelijk een uitbraak voor de deur staat.
Bitcoin Cash (BCH) staat op dit moment 4,3% in de min en is $300 waard op CoinMarketCap. Het doorbrak eerder nog de resistances op $270 en $290, maar wist niet boven de resistance op $335 uit te breken. Een correctie terug naar de $280 volgde. Op dit moment ligt de eerst volgende resistance op $325. Een belangrijke support ligt op $280.
TRON (TRX) is de enige cryptocurrency in de top 20 die op dit moment in de plus staat met een stijging van 4%, en een waarde van $0,0289. De afgelopen dagen maakte TRON twee grote prijsstijgingen door. Na de laatste prijsstijging vond TRX resistance op $0,0313 waarna de koers naar beneden corrigeerde. De eerstvolgende belangrijk support ligt op ongeveer $0,0290.
Heb je deze week de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie