Timo Bult Timo Bult
07/04/2019 09:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2019 09:21

Bitcoin (BTC) breekt uit maar vindt resistance op $5.200

Nieuws
bitcoin_BTC_breekt_uit_maar_vindt_resistance_op_5200_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zagen we hoe bitcoin (BTC) moeite had met de resistance op $5.100. Aan het eind van de dag wist BTC toch uit te breken en vond het de volgende resistance, echter belooft een bullish patroon een verdere stijging.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.173 met een stijging van 3,38% in de afgelopen 24 uur. Op de 4 uurs-grafiek zien we dat BTC een stijgend driehoekspatroon vormt, wat in dit geval inhoudt dat de highs vrijwel op dezelfde hoogte pieken, maar de lows hoger worden. Dit is over het algemeen een bullish signaal.
Bitcoin moet dan wel boven de huidige resistance uitbreken, welke op $5.200 ligt. BTC testte dit prijsniveau gisteren aan het eind van de middag voor het eerst. Op dit moment test het de resistance voor de tweede keer. Het zal de komende uren duidelijk worden of BTC nogmaals afkaatst, of uit weet te breken.
Mocht bitcoin uitbreken, dan ligt de volgende resistance op $5.300 met daarna $5.500. De resistance daarna, op $5.700, is een belangrijke. Dat is namelijk het prijsgebied waar bitcoin in 2018 eerst support vond maar daar vervolgens doorheen zakte.
Belangrijke support niveau’s om op dit moment in de gaten te houden zijn $5.100 en $5.000. Ook al is het sentiment op dit moment erg bullish, er moet rekening gehouden worden met eventuele correcties.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

4-jaarlijkse cyclus

Gisteren schreef de bitcoin-analist Bob Loukas dat bitcoin in een nieuwe cyclus is beland. Tijdens zo’n cyclus stijgt en daalt bitcoin, om deze parabolische prijsbeweging vervolgens te herhalen. Echter past de huidige stijging niet in dat plaatje.
https://twitter.com/throwaway82738/status/1114362917187547137?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1114362917187547137&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fbitcoin-above-5000-deviates-long-term-trend%2F
Zoals te zien op de grafiek volgt bitcoin op dit moment niet het patroon zoals het de afgelopen jaren deed. Het kan daarom zomaar zo zijn dat BTC sterk zal corrigeren en zelfs lagere lows gaat vormen. Wel hoort daar een belangrijke kanttekening bij.


De huidige economische en politieke situatie op het wereldtoneel zijn bijna niet meer te vergelijken met de situatie van een aantal jaren geleden. Zo zijn er een aantal economische factoren die hyperinflatie en mismanagement tot gevolg kunnen hebben, wat uitermate gunstig zou kunnen zijn voor bitcoin. Zoals we vaker hebben gezien profiteert bitcoin namelijk van instabiliteit, aangezien mensen in dergelijke situaties naar bitcoin grijpen om zich te beschermen tegen negatieve economische ontwikkelingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal. 
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie