Timo Bult Timo Bult
06/04/2019 09:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2019 09:12

Bitcoin (BTC) heeft moeite met $5.100, ethereum (ETH) spiegelt bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de prijsexplosie van dinsdag is de cryptocurrency markt op een punt aangekomen waar het de winsten van afgelopen week begint te consolideren. Met Binance coin (BNB) als grootste stijger in de top 10 met +1% is het duidelijk dat het momentum er voor nu een beetje uit is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) prijs is op cryptocurrency exchange Bitfinex op moment van schrijven $5.047. Met een lichte daling van 0,7% handelt de BTC koers vooral zijwaarts. Het volume is daarnaast afgenomen, wat een indicatie is dat het momentum er op dit moment uit is.
Bitcoin tikte de afgelopen dagen de $5.100 een aantal keren aan, maar blijkt grote moeite te hebben om deze prijszone te doorbreken. Alleen op woensdag wist BTC boven deze zone uit te breken, toe steeg het naar de All Time High (ATH) voor 2019 van $5.335. Mocht het de bulls lukken de $5.100 overtuigend te doorbreken, dan is de eerstvolgende resistance de ATH van $5.335. Aan de onderzijde ligt de eerstvolgende belangrijke support op ongeveer $4.950.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ook ethereum (ETH) stoeit al enkele dagen met een resistance zone.Meerdere keren ketste ETH van de $165 af en handelt op dit moment zijwaarts. Op dit moment is ETH $162,56 waard op CoinMarketCap waarbij het volume ook voor ethereum af begint te nemen.
De ETH koers is eigenlijk een weerspiegeling van de BTC koers, met een piek op woensdag waarbij het naar de $177 steeg maar vervolgens weer terugzakte. De eerstvolgende resistance voor ETH is $165, met de eerstvolgende support op $160. Of er zich een nieuwe prijsrally voor zal doen is sterk afhankelijk van wat bitcoin gaat doen de komende dagen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptocurrency markt

Het verhaal dat voor zowel bitcoin en ethereum geldt, geldt ook voor de cryptocurrency markt in zijn geheel. De marktkapitalisatie steeg op woensdag naar ongeveer $185 miljard, maar zakte vervolgens terug. Het volume zakt op dit moment ook verder naar beneden en geeft aan dat de winsten die tijdens de recente prijsrally werden behaald nu worden geconsolideerd.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk dan hier de wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie