Timo Bult Timo Bult
04/04/2019 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2019 09:01

Bitcoin (BTC) tikt de $5.335 aan, corrigeert en vindt support op $5.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_tikt_de_5335_dollar_aan_corrigeert_en_vindt_support_op_5000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bulls hebben sinds het begin van de bitcoin (BTC) uitbraak de overhand gehad. BTC zit in een sterke uptrend en testte gisternacht zelfs het prijsniveau van $5.335 op Bitfinex. Nu lijkt bitcoin echter op wat weerstand de stuiten.
Op het moment van schrijven is bitcoin $5.031,64 waard na 1,62% in de afgelopen 24 uur te zijn gestegen. Op dit moment lijkt BTC te consolideren boven het prijsniveau van $5.000, en handelt de koers al een aantal uren zijwaarts.
De afgelopen twee dagen zat bitcoin in een duidelijk uptrendToen de grootste cryptocurrency echter het prijsniveau van $5.335 wist aan te raken, zakte de koers iets terug. Het vond daarbij support op $4.950.
Mocht de huidige uptrend zich voortzetten, dan liggen de eerstvolgende resistance niveaus op basis van de historische gegevens op ongeveer $5.600. Indien het de bulls niet lukt om de koers verder omhoog te drukken, dan zijn er een aantal supports die in de gaten gehouden moeten worden.
De eerstvolgende supports liggen op $5.000 en de eerdergenoemde $4.950. Verder naar beneden zien we een support op $4.450 en de support zone waar bitcoin eerder al weken mee stoeide tussen de $4.350 en $4.200. Deze zone is op dit moment de belangrijkste support zone voor bitcoin.
Voor nu ziet het er dus naar uit dat bitcoin boven het prijsniveau van $5.000 consolideert. Daarnaast handelt de koers zowel op de 4-uurs en dagelijkse grafiek boven de 100 en 200 simple moving average (SMA)-lijnen. Bij een verdere stijging zal het eerste waarschijnlijke obstakel dus op $5.600 liggen.
Benieuwd naar een uitgebreidere analyse van de bitcoin (BTC) koers? Bekijk dan hier de laatste wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie