Timo Bult Timo Bult
05/04/2019 15:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2019 15:49

Bitcoin (BTC) +2,6% zet uptrend voort, ripple (XRP) +6% vecht met resistance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_plus_2.6_procent_zet_uptrend_voort_ripple_XRP_plus_6_procent_vecht_met_resistance

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zet de uptrend van de afgelopen dagen voort nadat het gisteren iets naar beneden toe corrigeerde. Daarmee is het weer op weg naar de All Time High (ATH) voor 2019 van $5.335. Ripple (XRP) is de grootste stijger van vandaag in de top 10. XRP steeg sterk nadat het eerder deze week een belangrijk resistance niveau testte.

Slapende bitcoin whale wordt wakker met 230.000% winst
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) lijkt op dit moment de uptrend voort te zetten. BTC corrigeerde iets nadat het de $5.335 wist te bereiken, maar vond support op ongeveer $4.850. De correctie was niet volledig onverwachts aangezien BTC in een kort tijdsbestek zeer snel steeg. Veel traders zullen er voor gekozen hebben om hun winsten te innen met die correctie tot gevolg.
Maar de bulls lijken nu weer de overhand te krijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.040 waard op Bitfinex. Dit betekent dat bitcoin de afgelopen 24 uur met 2,3% in waarde toenam. Het eerstvolgende resistance niveau ligt op $5.100, met daarna de ATH voor 2019 op $5.335. Een belangrijke support ligt op ongeveer $4.850.

Advertentie

Ripple (XRP)

Ook ripple (XRP) doet het de afgelopen 24 uur goed. De altcoin begon net als bitcoin op dinsdag aan de uptrend. Nadat het het prijsniveau van ongeveer $0,3700 bereikte vond het resistance. Na een korte correctie steeg XRP weer langzaam totdat het datzelfde prijsniveau weer bereikte en weer afketste. Vandaag testte ripple de resistance opnieuw.
XRP wist de resistance voor een derde maal niet te doorbreken, echter volgde er geen sterke correctie deze keer. Ripple lijkt nu te consolideren en handelt zijwaarts. Op dit moment is de grootste horde dus dat prijsgebied rondom $0,3700. De eerstvolgende belangrijke support ligt op ongeveer $0,3345.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk dan hier de wekelijkse analyse van Crypto Insider David.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie