Roy van Krieken Roy van Krieken
04/01/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 16:05

Altseason incoming? Bitcoin dominantie daalt tot historisch dieptepunt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Altseason incoming? Bitcoin dominantie daalt tot historisch dieptepunt

Foto: Jin Odin/Shutterstock

De bitcoin (BTC) markt dominantie is vandaag gedaald tot een niveau dat in drie jaar tijd niet meer gezien is. Op het moment is deze dominantie slechts 39,73%. Op 1 januari 2021 was de dominantie van bitcoin maar liefst 73,6%. Sindsdien heeft de rest van de cryptocurrency markt dus een behoorlijke inhaalslag gemaakt. 

Zelfs ten tijde van gigantische opwaartse bewegingen van veel altcoins in 2021 was de bitcoin dominantie niet zo laag. Veel investeerders vragen zich dan ook af of een nieuwe altseason aanstaande is.

Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie

35,5% is de laagste bitcoin dominantie ooit. Dit werd bereikt op 11 januari 2018 en diit kwam in de navolging van een van de heftigste altseasons in de geschiedenis van de wereld van cryptocurrencies.

Vaak is de correlatie tussen een daling in de bitcoin dominantie en goed presterende altcoins vrij goed op te merken. Echter, op het moment doen de meeste altcoins het eigenlijk helemaal niet zo goed. Altcoins zitten over het algemeen, net als bitcoin, in een neerwaartse trend. De mate waarin zij dalen is echter lager dan die van bitcoin.

Dit verklaart waarom de bitcoin dominantie al een tijdje aan het kelderen is. Dit terwijl het marktaandeel van bijvoorbeeld ethereum (ETH) de afgelopen maanden juist aan het stijgen was. Bitcoin en ethereum zijn samen verantwoordelijk voor 60% van de marktkapitalisatie van de gehele crypto industrie. In maart van 2021 was alleen bitcoin verantwoordelijk voor deze hoeveelheid.

Altseason?

Om die reden hopen veel crypto investeerders zich op te kunnen maken voor een nieuwe altseason. Hoewel in het verleden de bitcoin dominantie sterk in verband gebracht kon worden met goed presterende altcoins geeft dit geen garantie voor de toekomst.

Het feit dat altcoins op het moment net als bitcoin in een neerwaartse trend zitten geeft niet een overtuigend signaal dat een altseason ieder moment kan losbarsten. Nogmaals, ook altcoins blijven dalen, zij het in mindere mate. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie